L’objectiu és una formació integral en la gestió tributària i comptable de cooperatives. En els àmbits comptable i fiscal, les cooperatives es regeixen, parcialment, per les mateixes normes que la resta de les societats i empreses, però tenen clares especialitats. Això fa que els cursos adreçats a les empreses amb altres formes jurídiques no els resulten útils, ja que deixen fora en gran manera els seus problemes en aquestes matèries. Però, en la mesura que no solament es regeixen per normes especials, per entendre totes les qüestions comptables i fiscals que els afecten, cal una aproximació global, del conjunt de normes, jurisprudència, doctrina, etc., que afecten les cooperatives, siguen o no siguen aquestes especials. Per tant, el curs persegueix aquest objectiu d’una formació global sobre aquest tema, perquè qui el realitze siga capaç de gestionar o d’assessorar sobre la gestió comptable i fiscal de la cooperativa en tota la seua dimensió.
Metodologia del curs
El curs es desenvolupa al llarg dels sis mesos previstos mitjançant modalitat en línia a través de la plataforma de formació virtual de l’ADEIT, juntament amb la realització de sessions presencials en forma de seminaris i conferències.
L’ensenyament a distància del diploma recolza en dos puntals fonamentals: la plataforma virtual i les tutories electròniques. A través de la plataforma virtual, l’alumne o l’alumna té accés directe a:
- Les instruccions i orientacions sobre la manera de seguir i superar el curs, tant de caràcter general com per a cadascuna de les matèries i assignatures que componen el programa del diploma. Hi ha una dinamitzadora del curs encarregada d’assegurar-se que tot funciona correctament.
- Els materials a través dels quals s’ofereixen els continguts del curs: materials ad hoc o a mida realitzats pel professorat de cada matèria i assignatura i altres materials complementaris com ara articles de revistes, capítols de llibres, ponències i comunicacions de congressos, etc. Els materials consisteixen en presentacions amb explicacions en àudio, documentació de cada unitat, etc.
- Les proves d’avaluació de cadascuna de les matèries i assignatures del curs (test, exercicis i casos pràctics), que l’alumne o l’alumna ha de realitzar i superar per aprovar el curs.
- Al fòrum de debat, a través del qual es pot contactar amb la resta de l’alumnat i amb el professorat del curs. Hi ha un fòrum general del curs i un fòrum particular per a cadascuna de les matèries i assignatures del curs.
A través de les tutories electròniques, l’alumne o l’alumna pot contactar directament amb el professorat i aclarir qualsevol dubte que tinga, així com formular preguntes i realitzar comentaris sobre la marxa del curs.
El treball a través de l’aula virtual es complementa mitjançant la realització de diversos sessions presencials o seminaris al llarg del curs, l’assistència als quals no és obligatòria.