Logo de la Universitat de València Logo del portal

EINA (Entorns intel·ligents i accessibles)

El projecte EINA naix de la voluntat de millorar les oportunitats d'autonomia personal i participació social de les persones amb PC i TEA, dotant-los d'una eina tecnològica que permete controlar una gamma de dispositius bàsics per a la vida quotidiana, d'una manera accessible i comprensible per l'usuari final. Entenem que la tecnologia de suport, basada en xarxes sense fils de sensors, augmenta les oportunitats de participació social, i això justifica que ens centrem en el seu desenvolupament.

Tot i que el projecte s'orienti a aquests col·lectius, a causa de les característiques creuades dels mateixos, és previsible que els resultats siguin usables per a altres col·lectius no descrits. Aquest projecte naix amb l'orientació clara d'integrar treballs previs de les entitats, i de coordinar-se amb altres desenvolupaments actuals i futurs, a fi de constituir una plataforma d'eines, compatibles i integrables entre si, orientades totes elles a ser tecnologia de suport en activitats bàsiques ( la comunicació, el desplaçament autònom i la interacció amb l'entorn físic en general ) per als col·lectius descrits. Aquest projecte suposa una aliança estratègica entre organitzacions, amb dedicació a desenvolupar tecnologies de suport, i entre col·lectius que comparteixen interessos, específicament, accedir a la tecnologia a través del disseny universal. El projecte EINA naix de la voluntat de millorar les oportunitats d'autonomia personal i participació social de les persones amb PC i TEA, dotant-los d'una eina tecnològica que permeti controlar una gamma de dispositius bàsics per a la vida quotidiana, d'una manera accessible i comprensible per a l'usuari final. Entenem que la tecnologia de suport, basada en xarxes sense fils de sensor, augmenta les oportunitats de participació social, i això justifica que ens centrem en el seu desenvolupament. Tot i que el projecte s'orienti a aquests col·lectius, a causa de les característiques creuades dels mateixos, és previsible que els resultats siguen usables per a altres col·lectius no descrits. Aquest projecte naix amb l'orientació clara d'integrar treballs previs de les entitats, i de coordinar-se amb altres desenvolupaments actuals i futurs, a fi de constituir una plataforma d'eines, compatibles i integrables entre si, orientades totes elles a ser tecnologia de suport en activitats bàsiques ( la comunicació , el desplaçament autònom i la interacció amb l'entorn físic en general) per als col·lectius descrits. Aquest projecte suposa una aliança estratègica entre organitzacions, amb dedicació a desenvolupar tecnologies de suport, i entre col·lectius que comparteixen interessos, específicament, accedir a la tecnologia a través del disseny universal.

 

Data d'inici : de gener / 2007.

Data de finalització: de febrer / 2008.

Imatges:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies