University of Valencia logo Logo University Institute of Biotechnology and Biomedicine (BIOTECMED) Logo del portal

València reuneix més de 450 especialistes en control de plagues en el congrés SIP

  • Fundació Universitat-Empresa
  • July 30th, 2019
Image de la noticia

Els últims avanços a nivell mundial en les àrees de control biològic de plagues mitjançant l’ús de microorganismes, la protecció d’insectes beneficiosos, com les abelles, o la protecció de cultius mitjançant microorganismes són alguns dels temes que s’aborden durant el congrés SIP/IOBC 2019.

En aquesta ocasió coincideix la celebració de dues cites importants que, per primera vegada es realitzen a València: la 52nd Annual Meeting of the Society for Invertebrate Pathology (SIP) i la 17th Meeting of the IOBC-WPRS.

Des del 28 de juliol i fins a l’1 d’agost, València acull aquestes dues reunions organitzades pels catedràtics de la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València, Juan Ferré i Baltasar Escriche, que formen part del grup de Control Biotecnològic de Plagues de l’Institut Universitari ERI de la Universitat de València. Es tracta d’un grup amb una posició molt destacada a nivell mundial en la seua àrea. A més, el seu personal investigador es troba entre el més citat dins de l’estat espanyol.

Al congrés assisteixen 465 especialistes, procedents de diferents àmbits com l’entomologia, la biologia marina, la patologia d’invertebrats, la bioquímica, la biotecnologia o la química, entre altres camps.

Cultius Bt, revolució de l’agricultura mundial
Durant la trobada, a més, s’aborda el més espectacular descobriment dels últims anys en aquest camp: les proteïnes responsables de l’acció insecticida de Bacillus thuringiensis. Els gens d’aquest bacteri han pogut ser transferits a planta i han donat lloc als cultius coneguts com a ‘cultius Bt’. Uns cultius que estan protegits enfront de l’atac d’insectes. Aquesta tecnologia ha revolucionat l’agricultura a tot el món en el seu vessant de la protecció de cultius, explica Ferré.

Més informació:
https://congresos.adeituv.es/SIP-IOBC-2019/ficha.en.html