Logo de la Universitat de València Logo Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional Logo del portal

FAQ's

1. Quins objectius persegueixen els estudis de Màster?

Pretenen que l'estudiant adquirisca una formació avançada, de caràcter especialitzat o multidisciplinari, dirigida a una especialització acadèmica o professional, o bé promoure la seua iniciació en tasques investigadores.

2. Tots els estudiants d'un programa de postgrau necessiten cursar el mateix nombre de crèdits per obtenir un títol de Màster?

No. L'òrgan responsable del desenvolupament del programa de postgrau ha d’establir el nombre de crèdits que ha de superar cada estudiant, segons la seua formació prèvia i dins de l'oferta del programa, per obtenir el títol de màster. En cap cas ha de ser inferior a 60 ECTS.

3. En el cas d'estudis previs a l'estranger, quins requisits calen per cursar un màster a Espanya?

Per accedir a ensenyaments oficials de Màster, cal estar en possessió d'un títol universitari oficial espanyol o qualsevol altre expedit per una institució d'ensenyament superior pertanyent a un estat integrant de l'espai europeu d'educació superior que faculte per a l'accés a estudis de màster al país que expedeix el títol.
Si els estudis s'han cursat en un dels estats membres de la Unió Europea o a altres estats amb què s'haja subscrit algun acord internacional, l'estudiant ha d'obtenir una credencial amb l'equivalència de qualificacions, que emet la UNED.

Si l'estudiant procedeix d'altres destinacions extracomunitàries o amb les quals no hi ha cap acord, és necessària l'homologació o el reconeixement oficial d'estudis cursats en aquest país, mitjançant sol·licitud al ministeri competent.

Així mateix, hi poden accedir els titulats de conformitat amb sistemes educatius aliens a l'EEES sense necessitat de l'homologació dels seus títols, amb la comprovació prèvia per part de la universitat que l'aspirant acredita un nivell de formació equivalent al requerit i que faculten per a l'accés a ensenyaments de postgrau al país expedidor del títol.

L'accés per aquesta via no implica, en cap cas, l'homologació del títol o títols previs superats per la persona interessada, ni el seu reconeixement o validesa a altres efectes que cursar els ensenyaments de Màster.

 

4.  Existeixen beques per a cursar el Màster?

Diversos organismes convoquen anualment beques d'estudi que poden sol·licitar els alumnes de forma individual, en funció de la seua nacionalitat, lloc de residència, expedient, situació econòmica, etc. Les convocatòries i els seus diferents requisits es poden consultar en la pestanya “Beques i ajudes”.

 

5. Després del Màster, com es pot accedir al Doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional?

Per a inscriure's en el Doctorat, és necessari preparar un projecte de tesi doctoral i trobar un tutor per a dirigir-ho. Tots els detalls sobre el Doctorat estan disponibles en la seua pàgina web:

http://www.uv.es/uvweb/doctorado-derechos-humanos-democracia-justicia-internacional/es/programa-doctorado-derechos-humanos-democracia-justicia-internacional-1285904791235.html.

6. Quins són els requisits d'admissió?

Vegeu les secciones “Requisits generals” i “Requisits específics” en la pestanya “Admissió i matrícula”.

7. Quan he de fer la preinscripció?

El període de preinscripció s'obri a principis de març i es tanca a la fi d'agost.

8. En quin idioma s'imparteixen les classes?

En castellà.

9. S'exigeix un certificat de coneixement de l'idioma?

No, però cal tenir un bon coneixement del castellà oral i escrit.

10. Es pot redactar el treball fi de màster en anglès?

Sí.

11. Quan comencen i acaben les classes?

A mitjan octubre i principis de juny, respectivament..

16. El Màster es pot cursar a distància?

No.

12. Es poden cursar més de dues matèries optatives?

Sí, abonant el preu corresponent als crèdits addicionals.

13. En què consisteixen la clínica jurídica i les pràctiques externes?

En la clínica jurídica, els estudiants han de realitzar el seguiment i proposar la resolució d'un a tres casos, segons la complexitat dels problemes plantejats. Els casos són reals i estan assignats per les organitzacions amb les quals col·labora la Universitat. El professor orienta, supervisa i corregeix les propostes formulades pels alumnes. Les pràctiques externes es realitzen en diversos organismes especialitzats en drets humans que tenen conveni de col·laboració amb la Universitat. S'ofereix als alumnes la possibilitat de triar l'organisme en el qual volen treballar.

14. Quines eixides professionals té el Màster?

Vegeu la pestanya Programa del Màster – Perfil formatiu – Eixides professionals.