University of Valencia logo Logo Research and Tech Transfer Logo del portal

La Universitat de València ambaixadora de Missions València 2030: Missió Climàtica de València

  • January 25th, 2022
MISSIONS VALENCIA 2030

El passat 24 de gener es va presentar, en l’Ajuntament de València, la sol·licitud de València a la candidatura “100 ciutats climàticament neutrals en Europa abans de 2030, per i per a la ciutadania”.

 Aquesta iniciativa s’enquadra en el marc de les 5 missions definides per la Comissió i el Parlament europeu per orientar el programa d’investigació e innovació de la UE per al 2021-2027. La Universitat de València participa en aquesta iniciativa com a ambaixadora de la missió, formant part de l’aliança de ciutat en la que estan involucrats les institucions públiques, les empreses, la societat civil i la ciutadania amb l’objectiu de formular i assolir el conjunt de mesures necessàries per aconseguir la descarbonització de la ciutat en l’horitzó 2030.

L’acte que va celebrar-se en el saló de cristall de l’Ajuntament, va comptar amb la participació institucional de l’Ajuntament a càrrec de D. Carlos Galiana Llorens, regidor de Comerç, Innovació i Gestió del Coneixement i de D. Alejandro Ramón Álvarez, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica. La visió complementària de la iniciativa va visualitzar-se per la participació de Dª Carmen Pico, responsable de Relacions Institucionals y RSE de Comsum, D. Salvador Coll, vicerector d’Innovació i Transferència de la UPV, Catalina Valencia Community Lead en KM ZERO Food Innovation Hub y Mª José Broseta, presidenta de la Federació de Associacions Veïnals de València. Clausurà l’acte l’excel·lentíssim Alcalde de Valencia D. Joan Ribó.