Ciència emergent
Ciència emergent és un projecte en el qual el personal doctorand i postdoc dels diferents instituts d'investigació de la Universitat de València i centres mixtos, participen elaborant vídeos de presentació de les seues pròpies recerques i difondre la recerca en un llenguatge accessible.
En aquests moments el projecte s'ha realitzat amb dos Instituts d'investigació:
I2SysBio l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes, centre mixt de la Universitat de València i del CSIC L'elecció d'aquest l'institut pilot s'ha basat en que es troba en fase de consolidació i que s'hi han incorporat diferents grups de la UV i del CSIC que provenen de diverses disciplines: genètica, bioquímica, biologia molecular, informàtica, física teòrica, virologia, entre unes altres. Per tant, la seua naturalesa és eminentment interdisciplinària, i amb
L'I²SysBio és un institut d’investigació de col·laboració conjunta al qual participa la Universitat de València i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), obert a la participació estratègica d’empreses biotecnològiques. L’institut es localitza a un nou edifici del Parc Científic del Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València. Els Programes Científics de l'I²SysBio estan enfocats a la investigació de l’estructura, funció, dinàmica, evolució i manipulació de sistemes biològics complexos.
L’objectiu de l'I²SysBio pot definir-se en cinc àrees d’acció:
- Crear un ambient de treball multi i interdisciplinari on científics de diverses procedències treballen junts d’una forma dinàmica i contínua per solucionar problemes comuns.
- Desenvolupar una investigació de qualitat i aconseguir l’excel·lència al camp de la biologia integrativa de sistemes.
- Produir coneixements de gran valor amb potencial de transferència a la industria.
- Formar investigadors a un camp multidisciplinari amb una àmplia projecció de futur.
- Impulsar el desenvolupament de la biologia integrativa de sistemes a Espanya.
L'I²SysBio té com a objectiu esdevenir un centre de referència internacional al desenvolupament de la biologia integrativa de sistemes i, especialment, des d’una perspectiva evolutiva. Igualment, l'I²SysBio pretén trobar solucions als problemes que poden sorgir als sectors farmacèutic, biotecnològic, biomèdic i agroindustrial, oberts a un enfocament sistèmic (p. ex. a través de la enginyeria metabòlica i la biologia sintètica.)
L'I²SysBio estarà recolzat per un Comitè Científic, que estarà format per investigadors reconeguts a l’àrea de la biologia integrativa de sistemes.
Ciència emergent és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que compta amb el finançament de la Fundació Española de Ciencia y Tecnologia i el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.
L'ICMOL el qual centra els seus objectius en camps com ara el disseny i la síntesi de molècules funcionals, les associacions supramoleculars i els materials moleculars amb propietats físiques o químiques d’interès . Ha estat reconegut amb ’acreditació ministerial d’«Unitat d’Excel·lència María de Maeztu».
Investigadores/investigadors:
0:08 - Silvia Giménez
0:15 - Carmen Fernández
0:20 - Abhyuday Paliwal
0:27 - Roger Sanchis
0:41 - Laura Martínez
0:55 - Eduardo Andrés
1:03 - Luis Escalera
1:14 - Safaa Elidrissi
1:27 - Ana María Igual
1:39 - Bas Huisman
1:47 - Francisco Palazón
2:00 - José Jaime Baldoví
2:10 - Samuel Mañas
2:22 - Ramón Torres
2:30 - Belén Lerma
2:41 - Paz Sebastiá
POLIBINIESTAR
Polibienestar es un instituto de Investigación en Políticas de Bienestar Social que pertenece a la Universitat de València. Ciencia Emergente es un proyecto en el cual el personal doctorando y postdoc de los diferentes institutos de investigación de la Universitat de València y centros mixtos participan elaborando videos de presentación de sus propias investigaciones en un lenguaje accesible. Ciencia Emergente es un proyecto de la Unidad de Cultura Científica y de la Innovación de la Universitat de València, que cuenta con la financiación de la Fundación Española de Ciencia y Tecnología y el Ministerio de Ciencia e Innovación.
Si quieres conocer nuestras actividades, puedes seguirnos en: Lista de correo: https://ir.uv.es/mW0vej6 Canal de Telegram: http://t.me/UCCi_UV Twitter: @CdCienciaUV Facebook: http://facebook.com/cdcienciauv
0:00 - 0:08 - Ciència Emergent
0:08 - 0:13 - Tamara Alhambra
0:27 - 0:38 - Ascensión Doñate
0:46 - 0:52 - Suelen Almeida
0:52 - 1:07 - Gertrudis Fornés
1:39 - 1:45 - Tamara Alhambra
1:45 - 2:01 - Gertrudis Fornés
2:10 - 2:16 - Tamara Alhambra
2:28 - 2:37 - Ascensión Doñate
2:45 - 2:57 - Ciència Emergent
Ciència emergent és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que conta amb el finançament de la Fundació Española de Ciencia y Tecnologia y el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.