
Vicent Blay ha sigut investigador en formació dins del Programa de Doctorat en Enginyeria Química Ambiental i de Processos, i coordina Scienceart, una plataforma perquè la interacció entre personal científic i gràfic siga el més fluïda possible. El passat 18 de desembre de 2017 va tenir lloc la defensa de la seua tesi doctoral “Estudi i optimització de nous catalitzadors per a la producció selectiva d'olefines lleugeres”, que el seu objectiu era demostrar que es pot usar els recursos fòssils disponibles d'una forma més racional i contribuir a una indústria química més sostenible, sota la direcció dels professors Avelino Corma (Institut de Tecnologia Química, UPV-CSIC) i Pablo Miguel (Departament d'Enginyeria Química, UV), obtenint la qualificació de “cum laude”.
Al juny de 2017, Vincent va ser un dels espanyols seleccionats per a participar en la 67ª edició dels Lindau Nobel Laureate Meetings, trobades anuals que reuneixen a guardonats amb el premi Nobel i a estudiants, doctorands i doctors de tot el món en unes jornades que inclouen nombroses activitats. L'experiència adquirida li ha servit per a aprofitar al màxim les propostes sorgides en els Lindau Nobel Laureate Meetings, que s'han complementat amb una visita a Munich i Berlín on ha tingut l'oportunitat de conèixer de primera mà l'organització i recerca que es duu a terme en la Max Planck Society.
Actualment, Vincent és investigador i estudiant de MBA en The Ohio State University Fisher College of Business (Estats Units).
Els premis “Alumni-Plus” atorgats pel Consell Social de la Universitat de València estan dirigits a reconèixer l'aportació d'idees i projectes innovadors del col·lectiu d'estudiants egressats de la Universitat de València en l'àmbit de col·laboració Universitat-Societat. Destaca, a més, l'excel·lència professional, acadèmica i empresarial dels guardonats amb una trajectòria contrastada.