University of Valencia logo Logo Department of Social Work and Social Services Logo del portal

19 de març, Dia Mundial del Treball Social 2024: sota el lema del «bon viure» treballem amb passió i dedicació per aconseguir un món més just i humà.

  • March 13rd, 2024
Image de la noticia

Hui, 19 de març, Dia del Treball Social 2024, ens unim per a celebrar l'essència i els èxits de la nostra professió i per a reflexionar sobre els desafiaments que afrontem en el context actual sota el lema del «bon viure». La nostra labor adquireix una rellevància sense precedents en una era marcada per la creixent mercantilització de la vida que limita espais per a la realització personal i erosiona els fonaments de la solidaritat i la cohesió social.

L'expansió incessant del mercat en tots els àmbits de la nostra existència compromet la sostenibilitat ambiental, debilita la confiança col·lectiva, soscava el treball reproductiu i aprofundeix les bretxes d'inequitat de gènere. En aquest escenari, el compromís amb el «bon viure» i la construcció d'una societat que valore el benestar col·lectiu sobre l'acumulació individual esdevé una tasca urgent i necessària.

Com a treballadores i treballadors socials som portaveus i defensors d'una visió alternativa del desenvolupament, advocant per la equitat, sostenibilitat i harmonia amb la natura. Ens posicionem en l'avantguarda de la lluita contra les tendències que mercantilitzen l'existència i busquem, a través de la nostra pràctica diària, obrir camins cap a formes de vida que asseguren la satisfacció de les necessitats humanes i la cohesió comunitària.

En el Dia del Treball Social, renovem el nostre compromís amb el Sumak Kawsay, el «bon viure», entès no solament com un objectiu a aconseguir, sinó com un principi rector en totes les nostres accions. Ens inspirem en aquesta filosofia per promoure un canvi social que reconega la interdependència entre l'individual i el col·lectiu, i que trobe en la solidaritat, l'equitat i el respecte per la natura els pilars per a una societat veritablement sostenible.

Hui celebrem el poder transformador de la nostra professió, i a qui han dedicat la seua vida a ella. Esperem que aquest Dia del Treball Social ens recorde la importància de la nostra missió i ens inspire a seguir treballant amb passió i dedicació per un món més just i humà.

Cartell Jornada