University of Valencia logo Logo Department of Social Work and Social Services Logo del portal

8M, per un món pacífic, pròsper i sostenible per a totes i tots

  • March 7th, 2024
Image de la noticia

Aquest 8 de març el Departament de Treball Social i Serveis Socials t'invita a unir-te a la celebració del Dia Internacional de les Dones, un moment per a reflexionar sobre els avanços aconseguits, cridar a canvis significatius i celebrar els actes de determinació de les dones que han jugat rols fonamentals en la història de les nostres societats. Fem una crida especial a reconèixer i celebrar el llegat de les pioneres treballadores socials i reformistes feministes que van marcar la diferència a través del seu compromís incansable amb la justícia social. Entre elles, Jane Addams, cofundadora de la Hull House a Chicago i guanyadora del Premi Nobel de la Pau per la seua incansable lluita a favor de les dones, xiquets, xiquetes i famílies de les comunitats més desfavorides. També, Concepción Arenal, per la seua dedicada labor a millorar la situació de les persones preses i per la seua prolífica obra, entre les quals destaca Beneficència, Filantropia i Caritat; per la qual va obtenir en 1860 el premi de l'Acadèmia de Ciències Morales i Polítiques.

Aquesta és una època de desafiaments sense precedents per a continuar lluitant a favor de la igualtat de gènere. És més crucial que mai enfortir la nostra comunitat universitària entorn dels drets humans i dels valors de la igualtat, equitat i justícia social. Per això, t'animem a commemorar el Març per la igualtat participant en les diverses activitats que ha organitzat la Facultat de Ciències Socials de la UV.

Unim-nos aquest Dia Internacional de les Dones per a honorar les contribucions de les dones en tots els àmbits de la vida, reconèixer els desafiaments que encara enfrontem i treballar conjuntament cap a un futur on totes i tots puguem prosperar. La igualtat de gènere és un dret humà fonamental i la base necessària per a un món pacífic, pròsper i sostenible.

Esperem comptar amb la teua veu en aquestes reivindicacions!