Logo UVDegree in HistoryFaculty of Geography and History Logo del portal

Tallers sobre submissió química NOSUM
Tallers sobre submissió química NOSUM. Campus Blasco Ibáñez

El propers 17 de novembre i 15 de desembre, l'equip del projecte NOSUM durà a terme un taller d'1 hora i mitja de duració orientat a la joventut universitària en els qual es parlarà sobre la submissió química (ús de drogues per a anul·lar la voluntat d'una altra persona), les drogues que normalment s'utilitzen a aquest efecte i es provarà el kit desenvolupat pel grup d'investigació MODeLic per a la detecció de la droga GHB en begudes.

En finalitzar les participants rebran un lot de kits que podran utilitzar en qualsevol moment que consideren que les seues begudes hagen pogut ser contaminades.

Per a inscriure's serà necessari contestar aquesta breu enquesta.

A més, a llarg de tot el trimestre s'estan realitzant diverses sessions dels tallers de manera presencial en els altres dos campus de la Universitat de València i en línia per a aquelles persones que estudien en universitats d'altres ciutats. Pots consultar més dates en l'enllaç de l'organització i l'agenda UV.

Projecte NOSUM

El GHB és una de les drogues més utilitzada en els delictes en els quals es busca anul·lar la voluntat de les víctimes. Aquest compost, conegut també com a èxtasi líquid, és incolor i és imperceptible al paladar quan està dissolt en begudes. Per això, el grup d'investigació MODeLiC de l'Institut Interuniversitari de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) i el grup ScienceFlows, tots dos de la Universitat de València, han llançat el projecte NOSUM, finançat pel Ministeri de Salut dins del Pla Nacional de Drogues i l’Agència Valenciana de la Innovació amb l'objectiu és desenvolupar i avaluar un kit ràpid, fiable i de fàcil ús que permeta identificar de manera ràpida si una beguda ha sigut contaminada amb àcid γ-hidroxibutíric (GHB).

L'ús d'aquests kits en entorns reals per part de les participants permetrà garantir que responen a les necessitats de les usuàries finals: joves, especialment dones.

 
Schedule:
  • 17 november 2021 at 16:00 to 17:30. Wednesday.
  • 15 december 2021 at 10:00 to 11:30. Wednesday.
 

Lloc Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

 
Organized by
 

Contact proyectonosum@gmail.com

 
More information