Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

Dia dels Museus

Cartell Dia dels MuseusEl 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus. Com cada any, el Consell Internacional de Museus (ICOM) tria un tema per a commemorar aquesta data i el tema d'enguany va ser: "Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió". Més informació en el web de ICOM dedicada al Dia dels Museus 2020.

Diversitat, igualtat i inclusió son valors presents en l’ideari de la Universitat de València i en la seua vida acadèmica. Per això, des del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat ens vam sumar a  la convocatòria de l'àrea de Patrimoni Cultural de la Universitat. Des del Vicerectorat de Cultura es va crear un web del Dia dels Museus on es van compartir vídeos i activitats culturals, i es va incorporar una secció de vídeos sobre la diversitat i la igualtat, en què els professors de la Universitat de València, Ricard Huerta i Hasan López, presenten diferents obres sobre la diversitat sexual i l'etnicocultural respectivament:

  • Ricard Huerta, professor de la Universitat i director de Museari, Museu de l'imaginari, presenta dues obres dels artists Abel Azcona i Lucas Villi, que parlen respectivament sobre la prostitució i la sexualitat com a tema central. Pots veure el vídeo ací.
  • El professor Hasan G. López, comissari junt amb Nicolás Sánchez de l'exposició "Let's bring blacks home" que s'exposa al Centre Cultural La Nau, ens parla d'una escultura d'una dona guineana que pertany al Museu d'Antropologia de Madrid. Pots veure el vídeo ací.

A més, des de Diversitats vam proposar una visita virtual al Museu dels Feminismes i LGTBI, que va tindre lloc el 18 de maig a les 18 hores. Gonzalo Santos, politòleg especialista en gènere i guia de la visita, ens va fer un recorregut a través de les diferents ones del moviment feminista, i més enllà dels marges: feminismes negres, trans, musulmans, etc. T'ho vas perdre? Pots accedir ací a la gravació de la visita.

 

Dia de la Visibilitat Lèsbica

Imatge de dues dones donant-se un bes

El 26 d’abril de 2020 es commemora el Dia de la Visibilitat Lèsbica perquè les dones lesbianes es visibilitzen en tots els àmbits i espais de la societat. La Universitat se va sumar a la celebració amb una campanya de vídeo-recomanacions culturals de temàtica lèsbica.

Amb motiu d’aquesta celebració i per reconéixer l’aportació de dones lesbianes en l’àmbit de la cultura, des de Diversitats, juntament amb la Unitat d’Igualtat de la Universitat, es van compartir una sèrie de pindoles audiovisuals amb recomanacions de llibres, pel·lícules, sèries, etc. de temàtica lèsbica o d’autores lesbianes. Els vídeos es van compartir al canal de Youtube i en xarxes socials (Twitter, Instagram).

Més informació ací.

 

 

Dia del llibre

Imatge d'una xiqueta llegintEl Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València ha celebrat el Dia del Llibre en confinament amb un directe a través del compte d’Instagram de la iniciativa Diversitats. Companyes dels diferents serveis del Vicerectorat i professorat de la Universitat de València han fet una sèrie de recomanacions literàries per als menuts de la casa —i no tan menuts— en matèria d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat a través d’un directe en Instagram.

T'ho vas perdre? Llig la notícia amb les recomanacions literàries infantils ací.

 

 

 

 

T'interessa aquesta temàtica? Vols saber-ne més? Consulta la memòria d'activitats de l'any passat i segueix-nos en xarxes socials!

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies