‘Trencant en verd’, el projecte de reforma del Campus de Tarongers més votat

  • Gabinet de la Rectora
  • 21 d’octubre de 2022
 

La rectora Mavi Mestre ha presentat aquest dilluns 20 de d’octubre el resultat de les votacions dels projectes de reforma del Campus de Tarongers que, per primera vegada, han estat votats per la comunitat universitària

En el procés d’eleccions al rectorat, la candidatura encapçalada per l’actual rectora, Mª Vicenta Mestre, proposava una reforma del Campus de Tarongers per fer-lo més sostenible i adaptat a les necessitats de desenvolupament d’activitats i a la vida diària de la comunitat universitària.

En eixe compromís de reforma, resultat de les reunions mantingudes amb les quatre facultats del campus (Ciències Socials, Dret, Economia i Magisteri) per analitzar i dissenyar les necessitats d’espais en el conjunt del campus, es trobava el compromís de l’equip de govern de la UV de sotmetre els diferents projectes a la consideració de les persones que desenvolupen la seua vida i activitats al campus.

El passat 19 de setembre la rectora va presentar els projectes resultats finalistes del procés de selecció, i s’inicià el procés de votació electrònica, a partir d’un enllaç únic de votació personal que el PDI (Personal Docent e Investigador), PAS (Personal d’Administració i Serveis) i estudiantat del campus.

Així per primera vegada en la història, la comunitat universitària del campus de Tarongers ha participar en la decisió del futur del campus entre tres projectes prèviament seleccionats per un jurat presidit pel vicerector d’Economia i Infraestructures, Justo Herrera, i que comptà amb la participació de la degana de Campus i de la Facultat de Magisteri, Ana Botella, coma. Secretària, així com un total de tretze vocals, entre els quals es trobaven els degans del Campus de Tarongers, la cap de la Unitat de Campus, el director i sotsdirector de la Unitat Tècnica de la UV i la cap del Servei de Manteniment de la Universitat, el director del Jardí Botànic de la Universitat, la vicegerència de Coordinació de Serveis, i persones proposades per l’Escola Tècnica de Superior d’Arquitectura de València, el Col·legi d’Arquitectes i l’Ajuntament de València.

Aquests tres projectes seleccionats eren Hèspera, Obrint Pas i Trencant en Verd:

https://www.uv.es/corporate/hespera.pdf

https://www.uv.es/corporate/obrint-pas.pdf

https::/www.uv.es/corporate/trencant-en-verd.pdf

 

Els resultats del procés de votació han estat els següents: Obrint Pas, 15,86% dels vots, Hèspera, 18,33% dels vots i, amb un 65,81% de les votacions, Trencant en Verd ha estat el projecte guanyador.

D’acord amb les bases de la convocatòria, el projecte guanyador rebrà 8.000 euros, el segon més votat obtindrà 4.000 euros i 2.000 euros el tercer dels projectes.

En la seua intervenció la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, ha agraït el treball del jurat i dels serveis tècnics de la Universitat, especialment de la Unitat Web i Màrqueting (UWM) que ha dissenyat el sistema de votació a partir d’aplicacions disponibles a la Universitat que funcionen en el Centre de Procés de Dades UV. També ha agraït el treball realitzat pel Taller d’Audiovisuals (TAU) i la UWM en l’elaboració de continguts per a la promoció del vot.

La rectora també ha indicat que comencen, ara, ‘les tasques administratives per a l’encàrrec de redacció del projecte final, a partir del qual s’iniciarà la tramitació de llicències i permisos d’obres i s’estructura el pla d’intervenció, que s’iniciarà aquest mateix curs’.