La Càtedra de Joventut participa en el XI Congrés Internacional de Psicologia i Educació

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 28 de febrer de 2023
Congrés

La Universitat de València serà enguany l'amfitriona del XI Congrés Internacional de Psicologia i Educació, que se celebrarà del 26 al 28 de juny del 2023.

Aquest congrés, impulsat anualment per l'Associació Científica de Psicologia i Educació (ACIPE), s'organitza cada any en una universitat espanyola diferent. En aquesta ocasió serà organitzat per la Universitat de València i tindrà lloc en les Facultats de Magisteri, de Psicologia i Logopèdia i de Filosofia i Ciències de l'Educació.

La directora de la Càtedra de Joventut, Paz Viguer, i la professora i membre de la Càtedra Maria José Cantero, formen part del comité organitzador d'aquest esdeveniment que compta amb ponents internacionals de la talla de Francesco Tonucci (Institut de Psicologia del Consell Nacional d'Investigacions, Itàlia), Carol Holland (Lancaster University, UK), Natalio Extremera (Universitat de Màlaga), Mark Innocenti (Univerisdad Esrtatal de Utha, els EUA) i Juan Pascual-Leone i Janice J. Johson (Universitat de York, el Canadà).

El tema del congrés és “Benestar psicològic i digitalització: el gran repte de la psicologia hui”, el seu objectiu és abordar els grans reptes que afronta la psicologia a nivell educatiu i social, especialment després de la crisi soci-sanitària de la COVID-19. L'aïllament i l'escassa sociabilització durant la pandèmia han afectat el desenvolupament de la infància i la joventut que, a vegades, deriva en problemes d'ansietat i estrés en xiquets, adolescents i joves.

A més, la velocitat que va adoptar el procés de digitalització durant la crisi sanitària ha fet créixer la bretxa digital, reduint la participació social de les persones amb falta de competències digitals com els majors o els grups socials econòmicament vulnerables. Per això, aquest congrés pretén ser un fòrum de debat que possibilite la trobada entre diversos agents socials, per tal de fomentar el coneixement i estimular noves idees que donen resposta a aquests grans reptes en matèria de psicologia i educació.

La Càtedra de Joventut no sols és un dels patrocinadors d'aquest congrés, sinó que a més participarà amb un panell d'experts titulat “Càtedra de Joventut UV: perspectives en el treball amb joves”, en el qual intervindran 5 membres de la Càtedra de Joventut: la directora de la Càtedra, Paz Viguer, professora del Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació (UV); Maria José Cantero, professora del Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació (UV); Salvador Avià, consultor en Innovació Social; i els tècnics de Joventut Janis Piñana i Enrique Deltoro.