Contrasenyes que siguen úniques i secretes. No les anotes, compartisques o utilitzes la mateixa en diferents aplicacions.

 • Juan Perez Garcia
 • 13 de setembre de 2018
Image de la noticia

Com crear la millor contrasenya

Hi ha molt a dir i tenir en compte sobre les contrasenyes. En primer lloc, cada any noves generacions descobreixen el món d'Internet i continuen cometent els mateixos errors que els seus predecessors. En segon lloc, fins als usuaris més veterans de la xarxa volen saber com crear i recordar diverses contrasenyes fortes i úniques. I en tercer lloc, la tecnologia segueix avançant.

Fa temps, una contrasenya de sis caràcters era segura, ara, els usuaris han de crear combinacions de   almenys huit caràcters, encara que el millor és que tinguen una extensió de 15. Això està relacionat amb les tècniques de verificació en dos passos, els escàners d'empremtes dactilars dels smartphones, els CAPTCHA i altres mesures de seguretat.

Molts usuaris creuen que les seues contrasenyes són segures, per això, des d'algunes empreses de seguretat ens ofereixen una revisió de la fortalesa de la nostra contrasenya, i ens permet comprovar quant tardaría un hacker a descobrir-la i accedir a tota la informació.

  Quins són els errors i els encerts en l'ús de contrasenyes?

 1. No és bona idea   utilitzar com contrasenyes   paraules lexicalitzades,   noms propis o altres combinacions. Per això, convé oblidar contrasenyes com: 1234567, drac, dejameentrar o qwerty.
 2. No faces servir paraules estrangeres, per exemple, en anglès. Els hackers compten amb diccionaris especials que contenen aquestes combinacions, de manera que aquest mètode no té cap seguretat.
 3. Com veuràs, el millor és crear   contrasenyes segures i memoritzar-les. És una mica complicat recordar-se de combinacions que no signifiquen res, però tindràs més facilitat per recordar símbols o xifres que signifiquen alguna cosa per a tu.
 4. Una altra manera de recordar les contrasenyes és   escriure-una dotzena de vegades.  Al final, acabaràs per escriure-automàticament, sense haver de pensar en què ve després. A més, com més ràpid escrigues, més protegit estaràs de les mirades indiscretes.

Malauradament, aquest mètode no funcionarà quan introdueixes les teues contrasenyes en els teus dispositius mòbils. Pel que és millor seguir els   consells 3 i 4, simultàniament.

 1. Recorda que una   bona contrasenya sempre ha de contenir xifres i caràcters especials, a més de majúscules i minúscules.
 2. Mai comparteixes les teues contrasenyes n i el mètode que vas fer servir per crear-les. Per exemple, si els criminals descobreixen que has utilitzat la lletra de la teua cançó favorita, podrien investigar les teves xarxes socials i descobrir la contrasenya.
 3. Si comparteixes un ordinador o una tablet amb algun   membre de la teua família,   no els dones la teua contrasenya,   el millor és crear diferents comptes d'usuari. No es tracta de falta de confiança: el problema és que podrien enganyar a la teua família perquè difonguen les contrasenyes o que es filtren accidentalment.
 4. Has   utilitzar contrasenyes úniques   per a cadascuna de les teues comptes, especialment al teu correu electrònic, la teua banca electrònica i les teues xarxes socials. No n'hi ha prou amb tenir una o dues contrasenyes segures per tots els teus comptes. Els cibercriminals podrien tenir dificultats a l'hora d'obtenir les credencials d'accés de la teva banca electrònica, però tindran més sort en intentar accedir a una pàgina web de cites amb un nivell de protecció baix.
 5. A més de les contrasenyes tradicionals és aconsellable que activar la   verificació en dos passos   en tots els teus comptes importants. Si un criminal et hackeja o obté d'alguna manera la contrasenya totalment segura, amb aquest mètode estaràs protegit.
 6. Si estàs cansat de totes aquestes qüestions sobre les contrasenyes i prefereixes no memoritzar milers de combinacions segures, pot utilitzar programari especial   amb el qual pots crear i emmagatzemar de forma segura totes les contrasenyes. N'hi ha per   totes les plataformes habituals, com PC, Mac, Android i iOS. Amb la utilització d'un programari especial, tan sols hauràs de recordar una contrasenya mestra.