Pluja de medalles per a la UV en natació, karate i vela

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 14 de març de 2023
 

Continuen els Campionats Autonòmics d'Esport Universitari (CAEU) en esports individuals i la UV continua acumulant èxits. La UV va ser l'organitzadora del torneig de vela que es va celebrar a Calp, on va aconseguir la plata. En natació, 9 ors, 10 plates i 15 bronzes per a l'equip d'atletes de la UV. I en karate, 8 ors, 8 plates i 8 bronzes.

La Universitat de València (UV), la Universitat d'Alacant (UA), la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat Cardenal Herrera (CEU) van competir el passat 9 de març en el CAEU de vela que va tindre lloc en el Club Nàutic de Calp, l'organització del qual va recaure en la UV. “La competició es va desenvolupar sense incidents, amb unes condicions meteorològiques òptimes en les quals el protagonista va ser el vent rafegat de ponent, amb pujades i baixades de potència i amb molts canvis en la direcció del vent que ens va oferir una regata ràpida, tàctica i de gran valor esportiu”, ha explicat Carlos Navarro, responsable de l'organització del campionat al costat de Yolanda Belda, ambdós tècnics d’UVesports.

Les proves van consistir en regates de flota, en les quals tots competeixen al mateix temps amb embarcacions de la classe Tom 28, de 8,5m d'eslora. Va haver-hi un total de 6 mànegues en les quals l'equip de vela de la UV, dirigit per Juan Calvo, va acabar en segon lloc en la classificació general, només superat per la UPV. A bord de l'embarcació de la UV, els 5 esportistes —3 dones i 2 homes—, van fer un gran esforç tàctic i van aconseguir superar en totes les proves a la UA i el CEU.

El campionat de natació es va celebrar en el poliesportiu municipal Ricardo Ten de Benimaclet, organitzat per la Universitat CEU Cardenal Herrera, el passat 9 de març. Sota les ordres dels entrenadors Diego Encarnación i Paola Pastor, l'equip de 48 nadadors i nadadores de la UV va aconseguir la 1a posició en la classificació general d'universitats amb un total de 34 medalles (9 ors, 10 plates i 15 bronzes). A més, es van batre 9 rècords universitaris realitzats per Mikel Bonal (en 50, 100 i 200 Braça), Lola Caballero (50 Lliures), Nuria Payola (200 Lliures), Paula González (50 i 10 papallona i 200 estils) i Carolina Pradas (100 Estils).

El CAEU de karate va tenir lloc al Palau d’Esports de la Universitat Miguel Hernández, a Elx, el passat dissabte 11 de març. La selecció de karate de la UV, dirigida per Arturo Olmedo, es va emportar la victòria en la classificació general d'universitats, gràcies a la gran feina de l'equip de 23 karatekes que es van deixar la pell en les modalitats de kumite i kata. En total es van aconseguir 8 ors –Marta Ten, Víctor Rubio, Sergio Renovell, Alba Quiles, María Hidalgo, Iván Ferrer i Insaf Bentama-Serroukh–, 8 plates –Sara Badia, Aldara García, Marcos Goda, Jorge Hueso, Araceli Montés, Blanca Ruiz, Paula Sanz i Albert Segarra– i 8 bronzes –Rubén Martínez, Caribe Lorenzo, Pedro Hernández, Marta Goda, Raúl Francés, Àfrica Fernández i Óscar Agustí.