Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Professors

PROFESSORAT D'UNISOCIETAT, PRIMER CURS
Alejandro Pérez Cueva Alejandro Pérez Cueva
És catedràtic en el Departament de Geografia de la Universitat de València. És doctor en geografia des de l'any 1985, amb una tesi titulada "Geomorfología del Sector Ibérico Valenciano (entre los ríos Mijares y Turia)". Des d'aleshores ha treballat en una gran quantitat de projectes d'investigació enfocats en les seues tres línies d'investigació principals: la climatologia, la interpretació del medi físic i la hidrogeologia de regadius històrics. Molt compromés amb el territori i la geografia dels sectors ibèrics de València i de Terol, atresora un gran nombre de publicacions científiques entre articles, revisions, obres col·lectives i llibres propis entre els quals destaquem "Geología para una Nueva Cultura de la Tierra", "Fuerte impacto de las canteras de losa ornamental en el maestrazgo turolense y la Sierra de Gúdar", "Manual de geografia física" o el "Atlas climático de la Comunidad Valenciana". Com a docent imparteix les assignatures de Climatologia, Geografia, Geografia general, i Medi físic, a la facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.
MARTA PILAR MONTÁÑEZ Marta P. Montañez Mesas
És llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de València, i investigadora en Llengua espanyola al mateix departament de Filologia de la Universitat de València. Treballa en el desenvolupament dels projectes de recerca “Estudi etnolingüístic i lexicogràfic de la cultura del cos en la societat actual” i “Noves aportacions al Diccionari de Partícules discursives de l'espanyol”. Pertany al grup d'estudi de l'espanyol col·loquial de la Universitat de València Val.es.co. Així mateix és professora associada en aquesta mateixa universitat impartint les assignatures de semàntica espanyola, norma i ús correcte de l'espanyol i sintaxi espanyola, totes elles impartides en graus de la Faculta de Filologia, Traducció i Comunicació.
  Héctor Hernández Gassó
És professor associat en el Departament de didàctica de la llengua i la literatura de la facultat de Magisteri de la Universitat de València. Així mateix és doctorant en Estudis Hispànics Avançats en aquesta mateixa universitat. En la seua vessant investigadora treballa en el desenvolupament d'un servidor web de literatura medieval i en les aplicacions didàctiques de les TIC. En l'àmbit de la docència imparteix diferents assignatures del grau de Mestre en Educació Primària. Entre les seues publicacions podem ressenyar: "El martirio de Santa Apolonia entre la literatura y la iconografía" o "La búsqueda del Grial en el cine negro: El halcón maltés de John Huston".
Miguel Requena Jiménez Miguel Requena Jiménez
És professor titular del Departament d'Història de l'Antiguitat i Cultura Escrita en la facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. Es va doctorar en aquesta mateixa universitat amb una tesi titulada "La concepción sociológica del poder en el Imperio Romano: los omina imperii". Les seues principals línies d'investigació versen sobre la història de Roma i els aspectes irracionals i poder en l'antiguitat. Ha publicat gran quantitat d'articles d'investigació en revistes especialitzades sobre la història antiga, i en especial, l'època imperial romana, i llibres com "El emperador predestinado" o "Lo maravilloso y el poder". Com a docent imparteix classe en el grau d'Història en assignatures com "Història dels orígens d'Europa", "Història antiga universal" o "Metodologia i Historiografia".
Ricard Camil Torres Fabra Ricard C. Torres Fabra
Doctor en Geografia i Història per la Universitat de València, exercix actualment en la mateixa com a professor associat en el Departament d'Història Contemporània. Des de 1988 empra el recurs de les fonts orals com a ferramenta complementària de les seues investigacions, la qual cosa li ha portat a impartir cursos, conferències i tallers sobre la seua metodologia i aplicació. A més, ha publicat nombrosos treballs sobre la matèria en revistes especialitzades com Revista Sociología del Trabajo o El Contemporani i altres publicacions resultat de les seues investigacions com les revistes Afers, Ebre38 o Qüaderns de Sueca. Les seues publicacions més notòries són: "Valencians sota el franquisme". La Xara. Simat de la Valldigna, 2002. "Autarquia i estraperlo. L'economia en un espai rural del País Valencià durant el franquisme". Publicacions de la Universitat de València. València, 2005. "Camp i política. la Falange en una comunitat rural valenciana". Afers. Catarroja, 2005. "La repressió franquista al País Valencià". Recull bibliogràfic Tres i Quatre. València, 2008.
Luis F. Pascual Calaforra
És doctor en Biologia (1986) per la Universitat de València i professor titular de Genètica (1991). El seu interès en la gestió universitària li ha portat a exercir els càrrecs de secretari (1993-2000) i vicedegà de la Facultat (2000-2003), i entre 2006 i 2012 el de Director del Departament de Genètica. Així mateix ha sigut Coordinador de la Facultat per a la Convergència Europea entre els anys 2005 i 2010, i des de 2011 és Coordinador d'Innovació de la Facultat i organitza BIOGRADO 2014, el congrés d'estudiants de Biologia de la Universitat de València. Ha impartit assignatures tant de temàtica general (Genètica, Citogenètica, Biologia), com a molecular (Tècniques d'Anàlisi Genètica) o evolutiva (Introducció a la Teoria de l'Evolució, Arbre de la Vida). La seua passió per la docència li ha portat a coordinar diversos projectes d'innovació educativa fruit dels quals han sigut, entre uns altres, el documental docent "Drosophila" (1993), el manual de text "Però què és això de la Genètica?" (1999) o el volum "Innovació educativa en la Universitat: Biologia" (Col·lecció Educació, Informes i dossiers nº5, 2008). És Premi a l'Excel·lència Docent (2010) concedit per la Conselleria d'Educació i el Consell Social de la Universitat.
Ricardo Jiménez Peydró
És doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de València des de l'any 1980. Nou anys després va obtenir la Càtedra de Zoologia (Control de Plagues), càrrec que desenvolupa en l'actualitat. Tota la seua activitat docent s'ha realitzat en el camp de la Zoologia, específicament en l'Entomologia i el Control de Vectors en Plagues, en el laboratori del cual és director en l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva. En la vessant investigadora se centra en: recerca bàsica en insectes beneficiosos, recerca aplicada en el control de plagues en agricultura i salut pública, i recerca en estudis de biodiversitat en paratges protegits. Va ser director general per al desenvolupament sostenible en la Conselleria de Medi ambient de la Generalitat Valenciana. Ha sigut el responsable de bioplaguicidas del grup de "Fruits Fly of economic importance" de l'Organització Internacional per a la Lluita Biològica (OILB), i és membre de la Comisió de Salut i Medi ambient, i del Comitè d'Estudi del Canvi Climàtic a la Comunitat Valenciana.

 

PROFESSORAT D'UNISOCIETAT, SEGON CURS
Virginia Pardo García Virginia Pardo García
És professora titular de Dret Processal de la Universitat de València, i llicenciada i doctora en dret per aquesta mateixa universitat. Ha realitzat estades de recerca en les universitats de Friburg, Florència, Gènova, Nova York i Londres, i estades docents en les Universitats de Varsòvia (Polònia) i Santa Cruz de la Sierra (Bolívia). Quant a la labor investigadora és autora de cinc monografies en solitari i ha sigut membre de sis projectes de recerca, cinc d'ells sobre temes processals europeus. Actualment és investigadora principal del projecte "Cap a un nou espai europeu de Justícia: reconeixement mutu, aproximació de legislacions i e-justícia"; així mateix és Cap d'Iniciativa del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.
JESÚS OLAVARRÍA IGLESIA Jesús Olavarría Iglesia
Doctor en Dret per la Universitat de València i professor titular en el Departament de Dret Mercantil de la UVEG. Promotor i membre del IUDESCOOP (Institut d'Economia Social i Cooperativa de la UV). És àrbitre del Tribunal Arbitral de València de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de València i membre del CIRIEC-Espanya, així com del GIPI (Grup de R+D sobre Propietat Intel•lectual i Industrial de la UVEG). Professor de Dret Mercantil des de 1980, coordina i és docent de les assignatures de "Legislació aplicada a la Gestió Cultural" en el Màster Oficial de Gestió Cultural de la UVEG i de "Legislació aplicada a la Biotecnologia" en el Grau de Biotecnologia de la UVEG. És també docent de la matèria de "Propietat Intel•lectual" en el Màster Oficial en noves tendències i nous processos d'innovació en comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló i del Certificat de Propietat Intel•lectual (UVEG / Adeit).
Victor Agulló Calatayud Victor Agulló Calatayud
És professor ajudant doctor al departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, entitat en la que treballa des de l'any 2006. És diplomat en Treball Social i llicenciat en Sociologia per aquesta mateixa universitat. Es va doctorar amb una tesi titulada "El consum recreatiu d'esteroides anabolitzants: una perspectiva sociològica". Va completar la seua formació en metodologia qualitativa en el "National Development Research Institute" de Nova York. Des d'aleshores ha enfocat la seua tasca investigadora en diversos àmbits interrelacionats com ara l'esport, la investigació social, la sociolingüística o les drogodependències. Concretament ha centrat gran part del seu esforç en l'estudi dels esports tradicionals valencians i el lèxic i ús del valencià als mateixos. En 2010 obtingué el Premi al Mèrit Esportiu de l'Ajuntament de València a la millor obra de divulgació esportiva.
Albert Moncusí Ferré Albert Moncusí Ferré
És professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, director del Màster Oficial Interuniversitari en Gestió Cultural (UV / UPV) i docent del Màster Oficial en Codesenvolupament i Moviments migratoris (UV) i del Màster en intervenció multidisciplinària per a trastorns de la conducta alimentària (UV). Impartix, des de fa més de deu anys, la matèria "Alimentació i Cultura" en la titulació de Nutrició Humana i Dietètica, on ha dirigit també diversos treballs de fi de grau. És autor de diversos textos sobre Fronteres i identitats nacionals, Patrimoni immaterial, Trastorns de la conducta alimentària, glocalizació urbana i convivència intercultural. Ha sigut investigador principal del projecte "Arxiu de la Memòria Oral Valenciana. Museu de la Paraula" (Diputació de València, 2002-2005 y 2006-2008) i ha participat, entre altres, en els projectes "La inmigración en la Comunidad Valenciana. Situación actual y políticas de integración" (Conselleria de Bienestar Social de la Generalitat Valenciana, 2004) y "Metrópolis glocalizadas: el caso de Valencia" (Pla Nacional de I+D de Espanya, 2009-2012).
Vicente Manuel Claramonte Sanz Vicente M. Claramonte Sanz
És llicenciat en Dret (1991) i Filosofia (2003). Entre 2005 i 2007 va aconseguir la condició de personal investigador predoctoral en formació amb el programa de Formació de Professorat Universitari del Ministeri d'Educació i Ciència i, entre 2007 i 2009, la d'investigador contractat per la Universitat de València. Ha realitzat estades en diversos centres estrangers de recerca, com l'Institut Suor Orsola Benincasa, a Nàpols, o la Università degli Studi di Padova, fruit de les quals la seua labor investigadora va ser publicada per Editoriale Scientifica en el llibre Storia dei concetti. Storia del pensiero politico (2006). Va obtindre el títol de Doctor Europeu en Filosofia per la Universitat de València (2010), amb una tesi centrada en certes qüestions epistemològiques, històriques, sociològiques i jurídiques implícites en la hipòtesi del disseny intel·ligent. Des de 2005 col·labora en tasques de docència i recerca amb el Departament de Lògica i Filosofia de la Ciència de la Universitat de València, desenvolupant principalment la seua tasca en determinades àrees de coneixement concernides per la Filosofia de la Biologia. Ha publicat diversos articles sobre tals matèries en revistes científiques com a Teorema, Endoxa o Teoria i Dret, i impartit diversos cicles de conferències referents a la seua recerca doctoral al llarg d'Amèrica Llatina. També és autor del llibre "La cientificidad del diseño inteligente", publicat en 2009 per l'editorial Tirant el Blanch.
Adrià Besó Ros Adrià Besó Ros
Compagina la docència amb la direcció del Museu Comarcal de l'Horta Sud. Té un Postgrau en Conservació del Patrimoni Històric-Artístic (1994) i és doctor en Història de l'Art (2010). Ha centrat la seua labor investigadora en l'arquitectura rural i el patrimoni industrial, sobretot en els testimoniatges materials deixats per la industrialització sobre els paisatges rurals com a conseqüència de l'adopció d'una agricultura capitalista orientada al mercat, prestant especial atenció als horts de tarongers i als cellers. Ha treballat en diversos convenis i encàrrecs per a l'administració pública i empreses privades. Ha col·laborat en els inventaris de patrimoni etnològic i industrial de la Comunitat Valenciana durant quasi deu anys, sota la direcció de la doctora Inmaculada Aguilar. Ha realitzat informes sobre el patrimoni etnològic i industrial en diverses obres públiques. Ha format part dels equips redactors de plans directors de diversos monuments, plans generals d'ordenació urbana i plans d'acció territorial.
Jorge Sebastián Lozano Jorge Sebastián Lozano
Llicenciat en Geografia i Història, especialitat en Història de l'Art per la Universitat de València, Jorge Sebastián Lozano és Premi Extraordinari de Llicenciatura i es va doctorar en Història de l'Art en aquesta mateixa universitat. Ha centrat la seua recerca en la representació de les dones de la casa real en l'Espanya del segle XVI. Ha presentat comunicacions sobre aquest tema en congressos d'Europa i Estats Units. Altres interessos seus inclouen la historiografia de l'art, tant en l'aspecte institucional com l'intel•lectual, el disseny gràfic, l'art contemporani i la teoria estètica. La seua experiència docent cobreix temes diversos, com la mitologia clàssica en la tradició occidental, els textos en la història de l'art contemporani, i l'aplicació de les tecnologies de la informació a la història de l'art. És així mateix director de la Fundació Mainel.

 

PROFESSORAT D'UNISOCIETAT, TERCER CURS
FERRAN SUAY I LERMA Ferran Suay Lerma
Des de 1990 és professor de Psicobiologia a la Universitat de València, amb una línia d’investigació centrada en les respostes dels éssers humans a diversos tipus de situacions estressants, que inclouen competicions esportives, parlar en públic o expressar-se en una llengua minoritzada. Abans d’això s’havia guanyat la vida fent classes de judo. De la pràctica del judo li ha quedat –sobretot– el plaer de lluitar, i una marcada tendència a estalviar esforços innecessaris. De l’activitat universitària, l’interès pels mecanismes que expliquen com i per què funcionen les coses, i la clara consciència que els estudiants són cada any més joves. És membre de l’Institut de Política Lingüística d’Acció Cultural del País Valencià, un dels fundadors de la Societat Valenciana de Psicologia, i president de Tallers per la Llengua.
  Esperanza González Bono
És professora titular al Departament de psicobiologia de la facultat de psicologia de la Universitat de València. Es va doctorar per aquesta mateixa universitat amb la tesi “Efectos del estrés sobre los niveles de testosterona y cortisol en deportistas”. Com a investigadora se centra principalment en l’estudi de la psicoendocrinologia i psicoinmunologia de l’estrés crònic. De fet desenvolupa a l’àrea de neurociències els projectes ”estrés crònic en poblacions alt risc” i “Emoció, activació neuroendocrina i execució”. Com a docent imparteix classe al grau en Psicologia i als màsters en Psicologia general sanitària; Especialització en intervenció logopèdica; i Neurociències bàsiques i aplicades.
Alicia Salvador Fernández-Montejo Alicia Salvador Fernández-Montejo
És catedràtica de Psicobiologia de la Universitat de València des de 2002. Llicenciada i doctora en Psicologia per aquesta Universitat, és també llicenciada en Ciències de l'Educació. La major part de la seua investigació la ha realitzat sobre les bases biològiques de la conducta social, en investigació humana i animal. En aquest últim període els principals temes d'estudi se centren en els efectes de l'estrès social sobre la funció cognitiva, atenent als canvis neuroendocrins, cardiovasculars i afectius associats, i analitzant situacions d'estrès agut i crònic. Açò es complementa amb estudis d'investigació animal, sobre les neuroadaptacions derivades de l'exposició a estrès i substancies psicoactives. Ha dirigit projectes de recerca de forma ininterrompuda des de 1990, ha dirigit 16 tesis doctorals, i ha publicat més de cent articles en revistes científiques internacionals de la seua especialitat. Actualment és degana de la facultat de Psicologia.
Salvador Gil-Pareja Salvador Gil Pareja
És llicenciat i doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València (Premi Extraordinari ambdós casos) i Master of Science in Economics per la University College London. Des de 2009 és catedràtic d'Economia Aplicada en la Universitat de València. Ha sigut investigador visitant en la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (FEDEA), en el RCC de la Universitat d'Harvard (EEUU), en el Banc Inter-Americà de Desenvolupament (EEUU), en el Banc Mundial (EEUU) i en diverses universitats espanyoles. Així mateix, ha participat com a investigador principal en múltiples projectes de recerca competitius i és autor de diversos capítols de llibres i articles publicats en revistes de reconegut prestigi internacional com European Economic Review, Review of International Economics, Economics Letters, The World Economy, Oxford Economic Papers, Review of World Economics, Journal of Applied Economics, Regional Studies o Papers in Regional Science, entre altres. Ha sigut tresorer i membre electe de la junta directiva de l'Associació Espanyola d'Economia i Finances Internacionals (2005-2011) i des de 2006 és editor associat de la Revista d'Economia Aplicada. Actualment, la seua línia d'investigació es centra en l'àmbit de la promoció de les exportacions i en l'estudi de l'impacte de les crisis financeres i dels acords preferencials sobre el comerç.
Vicente Manuel Claramonte Sanz Silviano Esteve Pérez
És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València (Premi Extraordinari), MSc i Ph.D. in Economics per la University of Warwick (Regne Unit), és professor titular d'Economia Aplicada de la Universitat de València (Departament d'Estructura Econòmica). La seua investigació es centra principalment en l'àmbit de l'economia industrial i l'economia internacional. La seua recerca s'ha centrat en els processos de creació i destrucció d'empreses, els determinants de la supervivència de les empreses en els mercats d'exportació. Així mateix, ha participat en diversos projectes d'investigació i el seu treball s'ha publicat en revistes internacionals de reconegut prestigi com Internacional Journal of Industrial Organization, Small Business Economics, Oxford Economic Papers, Economic Inauiry, Review of Industrial Organization, Empirical Economics.
Jorge Navarro Pérez Jorge Navarro Pérez
És professor associat al Departament de Medicina de la Universitat de València. Es va doctorar en aquesta mateixa universitat amb la tesi “Los orígenes de las neurociencias en España”. Des d’aleshores ha desenvolupat una tasca investigadora en el camp de la història de la ciència i la medicina que ha compaginat amb la seua labor com a clínic en Medicina Familiar i Comunitària. A més a més imparteix docència a la facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València d’Atenció primària i geriatria al grau de medicina. És Màster Universitari en Direcció i Organització d’Hospitals i Servicis de Salut per la Universitat Politècnica de València. És Membre del Grup Cardiovascular del PAPPS, del Grup de Diabetis de la SEMFyC i dels grups Malaltia cardiovascular i Atenció primària de la Societat Espanyola de Diabetis; i coordinador del Grup de Diabetis de la SVMFyC, entre altres funcions.
Carmen Gómez Cabrera Carmen Gómez Cabrera
És llicenciada en Ciències de l'Esport en la Universitat de València obtenint el premi extraordinari de llicenciatura. Es doctora en el Departament de Fisiologia de la Universitat de València en el 2003 i obté el premi extraordinari de doctorat. Ha realitzat 3 estades en centres estranger (University of Southern Califòrnia, University of Wisconsin, University of Liverpool) en grups de recerca vinculats a l'estudi del múscul esquelètic, els radicals lliures i l'exercici físic. La seua labor docent es va iniciar l'any 2000 i actualment és professora titular del Departament de Fisiologia de la Universitat de València. Les seues recerques abasten l'estrès oxidatiu associat a l'exercici físic i el paper senyalitzador de les espècies reactives d'oxigen en el múscul esquelètic. Compta amb més de 65 publicacions científiques, és col·laboradora habitual de revistes internacionals de prestigi i ha dirigit 11 tesis doctorals.
  Ana Lloret Alcañiz
És professora titular del Departament de Fisiologia de la facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València. Es va doctorar amb una tesi titulada “Papel del estrés oxidativo en el envejecimiento y en la enfermedad de Alzheimer” per aquesta mateixa universitat. Des d’aleshores ha desenvolupat una fructífera carrera investigadora en fisiologia mèdica on destaquen a nivell nacional la publicació “Implicaciones genéticas en la longevidad: análisis multigénico en el macho y en la hembra”. Com a docent és professora de fisiologia general, humana i mèdica als graus de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, i Medicina; així com professora al màster en Fisiologia i al màster en Investigació, Tractament i Patologies Associades en Drogodependències.
Juan Francisco Ascaso Gimilio Juan F. Ascaso Gimilio
És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València. És doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Múrcia i Mèdic Especialista en Medicina Interna i Metge Especialista en Endocrinologia i Nutrició. A més és catedràtic d'Universitat en el Departament de Medicina de la Universitat de València. Actualment és Cap de Servei d'Endocrinologia i Nutrició en l'Hospital Clínic Universitari de València i coordina el programa de preobesitat i risc cardiometabòlic en INCLIVA. Com a investigador ha participat en més de 35 projectes de recerca, 20 d'ells com a investigador principal. Així mateix és Investigador en RETICS, i dirigeix en el CIBERDEM el grup de Diabetis mellitus i malalties metabòliques associades. Ha dirigit 22 tesis doctorals en la Universitat de València i ha publicat nombrosos llibres i monografies. Compta amb més de 250 articles en revistes científiques.
Consuelo Borrás Blasco Consuelo Borrás Blasco
Importància de l'estrès oxidatiu en les diferències de longevitat entre mascles i femelles”. El principal resultat del qual va ser descobrir el paper protector dels estrògens en les femelles enfront de l'estrès oxidatiu. Durant el seu doctorat, va realitzar una estada pre-doctoral a Londres en The Centre for Cardiovascular Biology and Medicine del King’s College of London. Posteriorment, va realitzar una estada postdoctoral en el Centre Nacional de Recerques Oncològiques a Madrid, sota la direcció de la doctora María A. Blasco, experta en telòmers i telomerasa. També va col·laborar amb el doctor Manuel Serrano en la identificació de nous gens associats a la longevitat, com a p53 i telomerasa. En 2005 es va incorporar com a professora a la Universitat Catòlica de València i va ser la responsable de doctorat i de l'oficina de transferència de resultats de recerca. En 2008 va tornar a la Universitat de València com a professor contractat doctor del Departament de Fisiologia de la Facultat de Medicina. En l'actualitat, els seus interessos científics se centren en l'estudi dels factors associats a la longevitat extrema de les persones centenàries.
  Vicente Garrigues Gil
Eacute;s professor titular al Departament de Medicina de la Universitat de València. Reparteix la seua dedicació professional a l’atenció mèdica, a la investigació i a la docència. Com a investigador ha desenvolupat una llarga trajectòria en l’estudi i anàlisi de les malalties de l’aparell digestiu com ara l’intestí irritable o restrenyiment crònic. Com a docent és professor de patologia de l’aparell digestiu al grau de Medicina de la Universitat de València. Així mateix és cap de secció a la Unitat de Proves Funcionals Digestives de l’Hospital La Fe de València. Ajunta les diferents vessants de la seua vida professional com a Director de Docència de aquest mateix hospital. A més a més, a la universitat és Vicedegà de la Facultat de Medicina i Odontologia.
Ana María Botella Nicolás Ana Mª Botella Nicolás
Eacute;s doctora en pedagogia per la Universitat de València. És llicenciada en Geografia i Història, especialitat Musicologia i mestra en Educació Musical, per la Universitat d'Oviedo. Posseeix el grau professional de piano. Pertany al grup de Recerca multidisciplinària GRIEMAL el principal interès de la qual és el treball des d'una òptica multidisciplinària en l'aula, focalitzat especialment en disciplines artístiques com el Cinema, l'Animació i l'Òpera. Ha presentat diverses comunicacions en jornades i congressos sobre didàctica de l'audició musical, història de la música i música de moros i cristians, així com impartit nombrosos cursos sobre aquesta temàtica. És membre de la Comissió de Coordinació Pedagògica del Màster Universitari en Professor/a de ensenyament secundari de la Universitat de València. És professora del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València.

 

 

CONFERENCIANTS D'UNISOCIETAT
Joan Carles Membrado Joan Carles Membrado Tena
És professor ajudant doctor al departament de Geografia de la Universitat de València. És va doctorar en geografia el 1998 amb una tesi titulada "La indústria ceràmica de la Plana de Castelló. Estudi geogràfic". Des d'aleshores ha publicat gran quantitat d'estudis i articles d'investigació sobre la indústria taulellera, la toponímia del País Valencià i altres aspectes de la geografia al territori valencià. A més a més, ha publicat articles per a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i ha treballat durant una dècada a l'Institut Cartogràfic Valencià. És, així mateix, cap d'iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València. Com a docent imparteix docència de "Cartografia", "Tècniques de modelització i sistemes d'informació geogràfica" o "Tècniques d'anàlisi del paisatge" entre d'altres assignatures a la facultat de Geografia i Història.
Mª Paz LLoria García Mª Paz Lloria García
És professora titular de Dret penal en la Universitat de València i Directora del Màster Oficial de Dret i Violència de gènere en la Universitat de València. Llicenciada per la Universitat de València (1992) i Doctora en Dret per la mateixa Universitat (2000). Imparteix docència de Grau i Postgrau en Universitats espanyoles així com en diferents màsters i cursos de formació organitzats tant per organismes públics com a privats, havent col·laborat també en la formació penal de cossos de Policia Local i en la de Jutges i Fiscals. Ha realitzat recerques en diferents àrees del Dret penal. Ha publicat treballs que abasten l'anàlisi de diferents delictes: intrusisme professional, contra la salut pública, intimitat, avortament, violència de gènere, tracta sexual de dones, secret de les comunicacions, propietat intel·lectual, violència de gènere sostracció interparental de menors, etc. Igualment ha dedicat part de la seua recerca als aspectes relatius al dret penal de menors i al dret penal econòmic.
Ángel Morales Rubio Ángel Morales Rubio
Doctor en Química des de 1991, Catedràtic d'Universitat en el Departament de Química Analítica de la Universitat de València. Membre del grup de Recerca SOLINQUIANA (Solucions i Innovació en Química Analítica). Membre de la Xarxa Espanyola d'Estudis sobre Contaminació Lumínica (REECL). Representant de les Universitats Públiques Valencianes en la Junta Rectora del Parc Natural del Túria des de la seua constitució, al març de 2009, fins a març de 2012. Ha participat com a investigador en 21 projectes, sent l'investigador principal en 7 d'ells. Autor o coautor de 80 articles en revistes d'alt prestigi de Química Analítica, 70 dels quals en revistes incloses en el Science Citation i 3 capítols de llibres en col·leccions especials. Autor o coautor de 99 comunicacions a Congressos. Ha sigut director (o co-director), de 4 Tesis Doctorals, 4 Tesis de Llicenciatura, 5 Projectes Final de Carrera i 3 Projecte Final de Màster. Les línies de recerca en les quals està treballant se centren en procediments de la “Química Verda” i temes mediambientals: Anàlisi d'aliments, aigües, sòls. Contaminants atmosfèrics. Contaminació lumínica, etc.
Jose Cantó Domenech José Cantó Doménech
És llicenciat en Ciències Físiques i Doctor en Física. Actualment, Ajudant Doctor del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la Universitat de València. La seua experiència docent es reparteix entre el Grau de Mestre en Educació Infantil i Primària i el Màster de Recerca de Didàctiques Específiques. La seua recerca se centra en la formació del professorat i en l'ensenyament de les ciències en l'etapa d'infantil i primària. En el marc d'aquesta recerca ha realitzat diferents estades en la Universitat de Mòdena i Reggio-Emilia (Itàlia) i ha participat en projectes europeus com Fibonacci. Participa com a investigador en projectes finançats amb fons públics, ha publicat articles en revistes com Uni-Pluri/versidad, Didáctica de las Ciencias Experimentales y Sociales, Alambique… i és revisor de diferents revistes científiques de reconegut prestigi en el seu àmbit.
Rafael Marimón Durá Rafael Marimón Durá
És professor titular de Dret Mercantil en la Universitat de València des de 2002, acreditat a Catedràtic d'Universitat. La seua labor investigadora s'ha centrat especialment en el Dret bancari, camp en la qual té una gran nombre d'aportacions, moltes d'elles sobre les matèries que imparteix en el Màster, com El crédito documentario irrevocable: configuración jurídica y funcionamiento, Tirant el Blanch, 2001,; «La nueva edición de las reglas de la CCI para los créditos documentarios (UCP 600)», Revista de Derecho Mercantil, núm. 263, 2007; o «La garantía independiente o a primer requerimiento», Estudios sobre jurisprudencia bancaria, Aranzadi, 2002. Ha participat en 12 projectes de recerca i, en l'actualitat, és Investigador Principal del Projecte sobre “La regulación del shadow banking y la contractación bancaria”. Ha realitzat nombroses estades de recerca a Alemanya i en el Regne Unit. Compta amb una extensa experiència docent en postgrau. Ha impartit classes en molts títols propis de la Universitat (Màsters en Assessoria Jurídica d'empreses, Gestió bancària i Dret Marítim, Diploma en Dret d'Assegurances, etc.).
Antonio C. Ledo Caballero Antonio C. Ledo Caballero
Treballa com a professor titular d'Universitat adscrit al Departament d'Història de l'Antiguitat i de la Cultura Escrita. En els últims anys ha participat en un projecte d'investigació centrat en l'estudi de les salines en la Península ibèrica i en l'elaboració de diverses històries locals de l'àmbit valencià. Entre les seues línies d'investigació destaca la dedicada als sistemes de comunicació en l'antiguitat, fruit de la qual són una obra monogràfica i diversos articles. El seu altre camp d'investigació és el relacionat amb els elements que configuren els paisatges històrics i que s'ha plasmat en diversos articles sobre jaciments arqueològics, toponímia, hidronimia, etc. Ha pres part activa en els plans d'Innovació Educativa desenvolupats en l'àmbit de la Història Antiga i forma part en l'actualitat d'un grup de treball (GIRHA) dedicat a l'elaboració de materials de treball destinats als estudiants dels actuals plans educatius.
Antonio Briz Gómez E. Antonio Briz Gómez
És catedràtic de Llengua espanyola en el Departament de Filologia espanyola de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, així com director del grup de recerca Val.es.co., dedicat a l'estudi de la llengua parlada i a la lingüística de corpus. Treballa en lingüística espanyola i en pragmàtica de l'espanyol, i la seua línia de recerca principal és l'estudi i anàlisi de la conversa col·loquial i les seues últimes publicacions tracten temes relacionats amb les unitats de la conversa, els marcadors del discurs i la cortesia verbal. Ha coordinat el llibre “Saber hablar” i la Guia de comunicació no sexista de l'Institut Cervantes i, actualment, dirigeix un projecte interuniversitari titulat “Diccionario de partículas discursivas del español”, finançat per la Fundació Comillas, un estudi sobre la cortesia atenuadora a Espanya i Amèrica, així com un projecte de modernització del llenguatge jurídic a Espanya.
Paula Jardón Giner Paula Jardón Giner
Doctora en Geografia i Història (secció Història). Actualment és professora contractada doctora del departament de Didàctica i Organització Escolar de la facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València i vicedegana de Relacions Internacionals i Pràctiques Externes d'eixa facultat. L'activitat professional l'ha desenvolupada tant en el camp de la docència universitària (professora, cursos de post-grau i doctorat) i extrauniversitària (Ensenyament Secundari, cursos per a professors, etc.), com en la gestió del patrimoni en museus (tallers, muntatge de museus i exposicions, assessorament i guió d'audiovisuals, gestió de personal, disseny de rutes culturals, etc.) i en actuacions arqueològiques (prospeccions, estudi de materials i excavacions).