Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Llíria

 

 

PRINCIPALS RESULTATS DE LA GESTIÓ ORDINÀRIA. ANUALITAT 2016

Programa d’activitats formatives ofert a escala local

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial compta amb quatre línies de treball: institucional, formativa, de transferència de coneixement i d’investigació aplicada. Durant l’any 2016 es van realitzar 227 activitats (programes, jornades, tallers, exposicions, conferències, trobades, publicacions i col·laboracions). Així mateix, cal tenir en compte les activitats desenvolupades en el Centre Internacional de Gandia i al Campus d Ontinyent (programa Universitat i Societat d’Ontinyent i el seu cicle complementari de conferències, activitats al CIG, com jornades, conferències d’Unimajors, exposicions i publicacions).

Els aspectes més rellevants de l’abast de les activitats del Vicerectorat sobre el seu territori d’influència son, entre d’altres, els següents:

a) Projecció del personal docent i investigador (PDI) de la Universitat en la societat valenciana. La participació del PDI en activitats formatives per a 2016 ascendeix a 1.271 presències d’especialistes (707 presències de PDI integrat en la base de dades DATANAU més altra participació de PDI de la Universitat i col·laboradors externs). Aquests corresponen a 16 facultats i 60 departaments.

b) Àrees de coneixement. Les àrees abordades en activitats aquest any han sigut, en nombre d’activitats:

Àrees de coneixement Nombre d’activitats

Territori

63

Cultura i patrimoni

55

Ciència

42

Dret i gestió

40

Educació

33

Economia

26

Llengua

24

Societat

24

Agricultura

13

Salut

9

Esport

8

Treball

8

 

c) Territori: presència en poblacions i comarques valencianes. La Universitat s’ha visualitzat a 69 entitats (69 ajuntaments) i 25 comarques i 32 presències a la ciutat de València.

Comarques Nombre d’activitats

L’Horta Oest

27

La Vall d’Albaida

24

La Ribera Alta

22

La Ribera Baixa

19

L’Horta Nord

16

El Camp de Túria

15

La Plana d’Utiel-Requena

15

La Safor

8

La Costera

7

La Vall d’Aiora – Cofrents

6

L’Horta Sud

6

El Camp de Morvedre

5

La Canal de Navarrés

3

València

3

La Foia de Bunyol-Xiva

3

L’Alt Palància

3

La Marina Alta

3

Els Serrans

2

El Baix Segura

2

L’Alacantí

1

L’Alt Vinalopó

1

La Plana Alta

1

Els Ports

1

La Plana Baixa

1

El Racó d’Ademús

1

 

d) Participació. Han participat aproximadament 9.800 persones a les activitats desenvolupades pel Vicerectorat en el territori valencià (jornades, trobades amb col·lectius, programa i conferències d’Unisocietat, programa Erasmus en el Territori), sense incloure les itineràncies de les exposicions, on participen centres educatius, associacions i altres actors locals interessats. El programa UNISOCIETAT té 1.500 estudiants.

Tipus d’activitat* Nombre de participants

Jornades

2.345

Conferències (Unisocietat)

3.860

Tallers

90

Trobades

915

(Idecos+Unisocietat)

Programes (Unisocietat+Erasmus)

1.550

(Unisocietat+Erasmus)

Publicacions

390

Col·laboracions

605

TOTAL

9.755

*No es comptabilitzen les assistències a les exposicions.

 

Relacions institucionals

Promoció institucional de les activitats acadèmiques en l’àrea d’influència de la Universitat de València mitjançant la signatura de convenis que possibiliten el desenvolupament present i futur de diferents modalitats de col·laboració. Aquest any 2016 s’han signat 3 nous convenis amb entitats locals, en concret amb els ajuntaments de Manises, Siete Aguas y Benetússer. Conveni amb la Agència Valenciana de Turisme.

 

Signatura de Càtedres Institucionals

  • Fundació Inndea (Ajuntament de València): Innovació Social
  • Segurietat Ciutadana (Ajuntament de València)
  • Innovació. Ajuntament d´Ontinyent (amb Caixa d´Ontinyent i Ontynet)
  • Cultura Territorial. Participació ciutadana i paisatge. Conselleria d´Obres Públiques, Habitatge i Vertebració Territorial
  • Economia Social i Desenvolupament Territorial/ Vicerectorat PPT. Caixa Popular
  • Estudios Territoriales. Diputació de València

 

Formació

S’han efectuat 178 activitats formatives als principals municipis de l’àrea d’influència de la Universitat mitjançant la fórmula de programes, com ara “PROGRAMA UNISOCIETAT” a les seus universitàries (Alzira, Benetússer, Cullera, l’Eliana, Gandia, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet i Requena), “Erasmus al territori”, i “UNIVERSITAT I TERRITORI”, que es materialitza en jornades a les capitals comarcals i localitats estratègiques amb conveni amb la Universitat, i trobades amb col·lectius d’interés (FIECOV, polítics, tècnics municipals, associacions i altres institucions).

Tipus d’activitat Nombre d’activitats

Jornades

58

Conferències (Unisocietat)

67

Tallers

3

Trobades

13

Programes (Unisocietat+Erasmus)

18

Publicacions

14

Congresos

1

Col·laboracions

4

TOTAL

178

 

Transferència de coneixement

La transferència de coneixement a escala local s’ha dut a terme mitjançant la confecció d’exposicions itinerants que aborden el territori valencià (espais naturals o comarcals), exposicions institucionals (per a facultats, departaments o instituts universitaris), i publicacions (col·lecció Universitat i Territori, catàlegs d’exposicions i col·laboracions amb institucions). S’han organitzat 9 mostres que visualitzen a 92 especialistes i han estat itinerant en 49 municipis de l’àrea d’influència de la Universitat. Entre les mostres de producció pròpia es troben les territorials, anomenades “La Universitat de València i els seus entorns”, on figuren les centrades en comarques o espais com la la Safor o la Ribera del Xúquer. A més a més, s’han organitzat mostres amb institucions, com ara “Paisatges turístics valencians, valuosos i valorats” (Agència Valenciana del Turisme), “El Patrimoni Cultural valencià” i “Les festes tradicionals en el territori valencià” (Caixa Popular), “Esport tradicional valencià i territori” i “Els recursos territorials valencians” (Diputació de València) o amb entitats de la Universitat, com “Second Round. Art i lluita als instituts valencians” (Institut de Creativitat i Innovacions Educatives) i “Art i Propaganda. Cartells de la Universitat de València 1937-39” (produïda per la Nau i itinerada per la unitat de suport).

 

Investigació aplicada

Tasca de col·laboració aplicada amb administracions locals mitjançant la modalitat de signa de projectes d’investigació, que desenvolupa el personal interessat de la Universitat (facultats, departaments, centres o unitats de recerca, investigadors). És el cas del conveni “Fomento de la investigación e innovación en el sector turístico valenciano”, signat amb l’Agència Valenciana del Turisme: 12 accions, participació de 50 investigadors de la Universitat de València, 3 publicacions, 2 exposicions, un audiovisual.

 

 

MAGNITUDS DESTACADES DE LA GESTIÓ ORDINÀRIA

En la següent taula es mostren una sèrie d’indicadors que pretenen mostrar l’evolució de l’activitat del servei al 2016.

Concepte Total

Nombre d’activitats organitzades a municipis

227

Participants a les activitats organitzades a municipis (jornades i trobades)

+10.000

Professorat participant al programa d’activitats formatives (jornades i trobades)

52

Nombre de muntatges d’exposicions itinerants

49

PDI participant en exposicions itinerants

92

Nombre de convenis marcs amb ajuntaments valencians i càtedres

8

Professorat participant al programa Unisocietat-Unimajors curs 2016-2017

121

Professorat participant al programa conferències Unisocietat curs 2016-2017

72

Nombre de móduls al programa Unisocietat curs 2016-2017

84

 

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies