Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

Almussafes acull la primera jornada del programa ‘Sensibilització en economia social i cooperativisme’

  • April 12nd, 2017
Almussafes acull la primera jornada del programa ‘Sensibilització en economia social i cooperativisme’

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, amb la col·laboració de Caixa Popular, ha organitzat aquest seminari que se celebrarà en Almussafes (25 d'abril), Carcaixent (16 de maig) i Riba-roja de Túria (30 de maig). L'objectiu és analitzar els beneficis que aporten les cooperatives en l'àmbit local i les possibilitats d'ocupació que generen.

El professor Jesús Olavarría Iglesia (Departament de Dret Mercantil. IUDESCOOP) és el coordinador d'aquest programa formatiu compost per tres jornades que tenen com a nucli comú analitzar els beneficis que aporta l'ús d'empreses socials perquè els ajuntaments desenvolupen les seues polítiques, i també les diferents fórmules que aquests poden utilitzar per a la gestió directa o indirecta de serveis locals per a Empreses Socials, incentivar l'auto-ocupació o afavorir la inserció soci-laboral.

La primera jornada tindrà lloc en el Centre Cultural d'Almussafes dimarts que ve 25 d'abril. A aquesta sessió li seguirà una altra a Carcaixent (16 de maig) i Riba-roja de Túria (30 de maig). En les tres sessions el programa està compost per una taula redona, que modera el professor Jesús Olavarría (Departament de Dret Mercantil. IUDESCOOP), i on participen dos ponents de la Universitat de València. Els/as ponents són Gemma Fajardo García (Departament de Dret Mercantil. IUDESCOOP), que centra el seu discurs en el tema de les empreses d'economia social i les seues característiques bàsiques; i Federico López Mora (Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social), que intervindrà sobre la relació entre les empreses d'economia social i l’ocupació.

El coordinador del programa, Jesús Olavarría, ha explicat que aquestes jornades són gratuïtes i obertes a tot el públic en general: “estan destinades especialment a persones que estiguen pensant en muntar una empresa o als tècnics municipals d'ocupació, però en general poden resultar molt útils per a tots aquells interessats a conèixer el funcionament de les cooperatives i les empreses socials”. L'objectiu d'aquest simposi és posar en coneixement de la societat local els avantatges de les cooperatives i altres empreses contemplades en la Llei d'Economia Social doncs, segons Olavarría, “aquest tipus d'empreses semblen les més idònies per a prestar serveis locals, així com per a fomentar l'ocupació en el territori”.

Aquest cicle de conferències és el resultat del conveni marc de col·laboració signat en 2015 entre la Universitat de València i l'entitat Caixa Popular-Caixa Rural C.C.V., amb format Càtedra, amb l'objectiu d'establir un marc d'actuació per a la cooperació entre ambdues institucions en activitats de formació especialitzada, de recerca aplicada, i de formació universal a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.