Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El programa de jornades de la Càtedra PROTECPOL de protecció ciutadana finalitza en el districte de Campanar

  • 9 de maig de 2017
El programa de jornades de la Càtedra PROTECPOL de protecció ciutadana finalitza en el districte de Campanar

Aquest dimarts 9 de maig se celebra en Campanar l'última de les taules redones contemplades en aquest programa formatiu que s'ha dut a terme en 5 districtes valencians. La jornada de Campanar tractarà sobre la gestió d'emergències i la robòtica. De forma complementària s'inaugurarà l'exposició sobre seguretat ciutadana.

El Centre Municipal de Joventut de Campanar acull aquest dimarts 9 de maig aquest cicle de jornades formatives, organitzades pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i la Càtedra de Protecció Ciutadana, en col·laboració amb l'Ajuntament de València i la Fundació de la Policia Local de València.

A les 18:00 hores se celebrarà la inauguració del simposi a càrrec de les autoritats municipals i acadèmiques. A continuació tindrà lloc la taula redona sobre la gestió de les emergències i la robòtica, en la qual participaran: Miguel Baviera Jorge, inspector de la Sala CISE de la Policia Local de València; Juan José Martínez Durá, director de l'Institut de Robòtica de la Universitat de València; i Paz Lloria, directora de la Càtedra PROTECPOL i professora del departament de Dret Penal de la Universitat de València.

S'inaugurarà també l'exposició itinerant ‘Càtedra PROTECPOL Policia Local-UV’ que, a través d'una dotzena de panells, repassa la història i els serveis que presta la Policia Local de València, així com la recerca que es desenvolupa des de la Universitat de València en l'àmbit de la protecció ciutadana i el benestar social.

El programa de jornades en districtes de la Càtedra de Protecció Ciutadana-Policia Local de València té per objecte acostar a la ciutadania les funcions i activitats que, tant des de la Universitat com des de la Policia Local, es realitzen per a millorar les condicions de vida en la ciutat. La directora de la Càtedra, Paz Lloria, ha assenyalat que a través de les jornades i l'exposició s'ha aconseguit que “els veïns i veïnes conegueren més a prop a aquells que treballen pels seus interessos des de les institucions; i que en les jornades es transferiren coneixements teòrics i pràctics sobre temes d'actualitat, fonamentals en la seguretat pública de la València del segle XXI”.

Aquesta iniciativa formativa va començar l'1 de març a Ciutat Vella, i des de llavors s'ha celebrat en Ruzafa (22 de març), Senabre (5 d'abril), Olivereta (26 d'abril) i aquest dimarts posa fi a la seua itinerància en Campanar (9 de maig). El cicle de conferències ha comptat amb diferents especialistes de la Universitat de València (facultats i instituts d’investigació) i de la Policia Local de València, que han abordat diverses temàtiques relacionades amb la protecció i seguretat ciutadana, com és el cas de la seguretat vial, la protecció de la naturalesa, la mediació policial, la violència de gènere o la gestió de l'emergència en la ciutat.