Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

200 alumnes d’UniSocietat descobreixen el territori de Cofrents i la seua comarca

  • 18 de novembre de 2016
200 alumnes d’UniSocietat descobreixen el territori de Cofrents i la seua comarca

Aquesta activitat del programa UniSocietat combina la formació acadèmica i la convivència entre estudiants de les 10 seus, en el Balneari de Cofrents. Participen els degans de les facultats de Medicina, Fisioteràpia i Infermeria.

‘UniSocietat, descobrint el territori’ és una experiència, dirigida als estudiants del programa UniSocietat. Tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 de novembre. Consta d'activitats formatives lligades al territori, la cultura i la salut, en un marc excepcional com és la Vall d'Aiora-Cofrents.

Els 200 alumnes assistiran el cap de setmana a Cofrents, on tindran l'oportunitat de descobrir el territori a través de visites guiades i un creuer fluvial pel Xúquer, assistiran a activitats formatives (classes i conferències) i lúdiques (concerts, espectacles i ruta termal en el Balneari de Cofrents).

El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; l'alcalde de Cofrents, Salvador Honrubia; i el director del Balneari de Cofrents, Fernández Torán, donaran la benvinguda als estudiants. El director, que també és mèdic, va oferir una xarrada sobre ‘Com viure millor més anys’. S'han programat 3 conferències que seran impartides per Federico Pallardó, degà de la Facultat de Medicina, que parlarà sobre els aliments que influeixen en els nostres gens; Antonio Alberola, degà de la facultat de Fisioteràpia, que tractarà els mites i fonaments de la nutrició i la dietètica; i Julio Fernández, degà de la Facultat d'Infermeria, que oferirà la ponència ‘Abordatge a la fragilitat, un repte necessari’.

El Vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, ha manifestat que la iniciativa ‘UniSocietat, descobrint el territori’ pretén “fomentar un aprenentatge col·lectiu basat en les experiències, a través d'un treball de camp que permeta l'intercanvi de coneixements i promoga espais de diàleg i reflexió grupal”.

La Unitat de Suport al Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Univeristat de València ha organitzat aquesta trobada en col·laboració amb la Diputació de València, l'ajuntament de Cofrents i els consistoris que acullen el programa: Benetússer, Gandia, Quart de Poblet, Massamagrell, Cullera, l'Eliana, Ontinyent, Paterna, Requena i Alzira. Han col·laborat Caixa Popular, Caixa Ontinyent, el Centre Internacional de Gandia, la Fundació Campus Ontinyent i la Fundació General de la Universitat de València.