University of Valencia logo Logo Basketball Chair l'Alqueria del Basket Logo del portal

Curs Youth Procoach de SportCoach

  • July 15th, 2020

El Curs Youth Procoach de SportCoach per a entrenadors de formació i planter ha sigut un èxit total en la seua primera edició en L’Alqueria del Basket. Els 139 alumnes inscrits, dels quals 100 han viscut en persona la fase presencial en la casa del bàsquet europeu de formació, han disfrutat dels consells dels millors ponents. I els professors han viscut de manera molt especial el poder compartir coneixement amb tots els presents. Una experiència de gran aprenentatge, que ells mateixos valoren.

 

“Ho passe molt bé. Només sóc un educador i em trobe amb jugadors amb desig d'aprendre. És un curs nou. Quasi tots els cursos són tàctics i em pareix que el que més li falta a este esport és l'ensenyança, estic encantat” deia tot un expert en formació com Pepe Laso. “L’elit técnico-tàctica de l'entrenador espanyol és formidable i es demostra en tots els equips a què se'n va, però en el món de l'educador hi ha menys gent que tinga la vocació” afegia.

Jota Cuspinera referendava al seu company. “Estic agraït per tindre a tant entrenador motivat de seguir formant-se i poder ajuntar-nos en un mateix lloc encara que siga amb les mesures necessàries per a pal·liar els riscos. Ens ha sorprés que tanta gent haja volgut vindre. M'encanta açò, el 99.9% dels entrenadors són entrenadors de formació, està molt bé escoltar les xarrades d'elit per a saber cap a on hem de tendir, però crec que un curs com este centrat més en la formació els aporta molt” valorava.

Per a Paco Redondo, el curs va en la línia de la filosofia del tècnic espanyol. “És un poc la iniciativa de la idiosincràsia de la gent del bàsquet d'este país, que intentem sempre formar-nos i reciclar-nos. Simplement de veure l'acceptació i el nivell de ponents en una instal·lació dedicada a la gent jove, se'n va molt en concordança amb el que és el curs, amb eixa idiosincràsia de reciclar-se i formar-se” opinava.

Sito Alonso va ser l'encarregat de tancar els quatre dies de fase presencial. “Açò em pareix admirable. Crec que la formació és la base de tot èxit professional. En funció de com formem desenrotllarem un bàsquet diferent o no, i uns jugadors d'un nivell o un altre. 139 inscrits, esta situació que s'ha generat, única organització que està desenrotllant un clínic d'este tipus presencial i online, crec que és admirable, la veritat. Estic agraït a tots els que han vingut, tant a companys com a entrenadors que volen formar-se, perquè d'esta formació és d'on ixen realment els entrenadors que ajuden als jugadors” afirmava.

El bàsquet seguix activant-se i el Youth Procoach ha sigut un exemple més de les ganes que hi ha de continuar creixent i millorant la formació dels jugadors jóvens, algo que ha caracteritzat a L’Alqueria del Basket des de la seua creació.