Logo de la Universitat de València Logo Càtedra AIMPLAS - UV Logo del portal

S'apropa la 7ª ed. de la Jornada Plàstics i Economia Social

  • Càtedra AIMPLAS - UV
  • Unitat Web i Màrqueting
  • 21 d’octubre de 2024

El proper 7 de novembre se celebrarà a València la 7a edició de la jornada Plàstics i economia circular.

logotip de les empreses

 

Més enllà del reciclatge. Aquest esdeveniment, organitzat per AIMPLAS, ANAIP i Plastics Europe, s'ha consolidat com a referent a nivell nacional en l'àmbit de la sostenibilitat i la innovació en la indústria dels plàstics. En aquesta ocasió, ofereix un preu d'estudiant de 100 euros a aquells que estiguen cursant els seus estudis a la Universitat de València. Per a això, s'ha de indicar a l'apartat comentaris del formulari d'inscripció CÀTEDRA AIMPLAS-UV. A més, posteriorment es podrà sol·licitar a la Càtedra la finançament d'aquest cost, com s'ha previst fins a esgotar pressupost, segons la recent convocatòria de beques de formació.

L'encontre reunirà un centenar de les principals empreses del sector, així com una vintena d'especialistes, investigadors i líders de la indústria, amb l'objectiu d'intercanviar coneixements i experiències. Per a això, s'abordaran qüestions clau com: Quines etapes he de seguir per aconseguir un bon ecodisseny dels meus productes? Com s'aplicarà el passaport digital per als materials i productes plàstics? És obligatòria la mesura de la petjada de carboni corporativa per a l'any 2025? A més, en aquesta edició s'habilitarà un espai per a exhibir de manera tangible les innovacions en economia circular mitjançant demostradors com, per exemple, el del futur passaport digital per a productes plàstics.

Fotografia presa durant la 6a ed. de la Jornada en 2023.
Fotografia presa durant la 6a ed. de la Jornada en 2023.

Blocs temàtics

La jornada, estructurada en quatre blocs temàtics, començarà amb una xarrada inspiracional impartida pel conductor de l'esdeveniment, Miguel Aguado, un reconegut divulgador mediambiental que donarà pas al primer bloc, dedicat a la innovació en ecodisseny. En aquesta sessió, s'abordarà el reglament del disseny ecològic de productes sostenibles de la mà de Timoteo de la Fuente, en representació del Ministeri d'Indústria i Turisme. Posteriorment, es comptarà amb la participació d'empreses, centres de formació i instituts tecnològics com Valenver, Elisava i AIMPLAS en una taula de debat on es discutiran diferents enfocaments sobre ecodisseny.

En el segon bloc s'abordaran la reutilització i el refill com a estratègies clau per a la reducció de residus. L'associació europea New ERA (New European Reuse Alliance) repassarà els beneficis d'aquests nous models, buscant donar resposta als reptes que el seu disseny i execució plantegen. Així mateix, es revisaran diverses iniciatives que s'estan implementant a Europa, amb especial èmfasi en els aspectes reguladors que impactaran en els pròxims anys. A aquesta sessió s'hi afegiran empreses com Babaria, Oceansix i Sintac Recycling, que mostraran innovacions des de la perspectiva del packaging en sectors com l'alimentació, la cosmètica i l'embalatge.

El tercer bloc de la jornada estarà dedicat als avenços en circularitat i descarbonització, destacant la participació del director de València Capital Verde Europea, que compartirà les seves experiències i perspectives sobre aquest tema de gran rellevància en la ponència marc de la sessió. S'abordaran qüestions relacionades amb el sector de l'energia renovable amb la presentació d'Enfinity, que oferirà solucions per a revalorar els actius eòlics al final de la seva vida útil. A més, empreses del sector de l'automoció, com Forvia i Indústries Alegre, mostraran propostes enfocades en la reducció de la petjada de carboni i l'ús de plàstics reciclats. Per la seva part, Asobiocom participarà per donar a conèixer les últimes novetats en plàstics biodegradables i compostables.

Finalment, empreses com Novamont, Repsol, Green World Compounding i Nob166 presentaran com han fet del repte de l'economia circular una oportunitat i han pogut posar en marxa nous models de negoci sostenibles en sectors com les matèries primeres, el reciclatge i tota la cadena de valor, amb l'objectiu comú de lograr la sostenibilitat.

Al llarg de les seves sis edicions anteriors, aquest esdeveniment ha comptat amb la participació de més de 650 empreses i s'ha consolidat com el punt de trobada de referència a nivell nacional per a tots els actors clau de la cadena de valor de la indústria dels plàstics. En aquesta ocasió comptarà amb el patrocini d'Asobiocom, IT3D, Novamont, Green World Compounding i Sintac Recycling.

 

logo cataimplas

 

Imatges: