Logo de la Universitat de València Logo Càtedra AIMPLAS - UV Logo del portal

UVcàtedres

Les Càtedres Institucionals i d'Empresa de la Universitat de València van ser creades en 1993 com instruments per canalitzar a llarg termini les col·laboracions de la Universitat amb entitats, institucions, organitzacions i, si escau, amb particulars.

Les Càtedres de la Universitat es configuren com instruments de col·laboració de la Universitat amb empreses i institucions externes, siguen públiques o privades.

Atès les seues característiques estructurals, les Càtedres de la Universitat permeten aconseguir una col·laboració acadèmica estable i d'ampli espectre, el qual abasta una o més àrees de coneixement i exten les seues activitats a tots els àmbits d'activitat universitària: la docència, la investigació, la innovació i la difusió de la ciència, la tecnologia i la cultura.

logo càtedres uv

 

AIMPLAS

AIMPLAS (Institut Tecnològic del Plàstic) és un centre tecnològic líder en investigació, desenvolupament i innovació en el camp dels plàstics i els materials compostos. Fundada en 1990 i ubicada a València, Espanya, AIMPLAS ofereix serveis d'assessorament, investigació aplicada, formació i desenvolupament de projectes en diverses àrees relacionades amb els plàstics, com l'automoció, envasos, construcció, agricultura, i més. La seua missió és impulsar la competitivitat i sostenibilitat de les empreses a través de solucions innovadores en l'àmbit dels materials plàstics. Amb un equip altament qualificat i una infraestructura avançada, AIMPLAS contribueix al desenvolupament de tecnologies i productes que promouen l'eficiència, la sostenibilitat i el progrés en la indústria del plàstic a nivell nacional i internacional.

La col·laboració entre AIMPLAS (Institut Tecnològic del Plàstic) i la Universitat de València ha cristal·litzat en la creació d'una càtedra conjunta, marcant un hito significatiu en la sinergia entre la recerca acadèmica i la indústria. Aquesta càtedra, fruit del compromís compartit amb la innovació i l'avanç tecnològic, representa una oportunitat inigualable per al desenvolupament de solucions sostenibles i avantguardistes en l'àmbit dels materials plàstics.

Unint els recursos i coneixements de totes dues institucions, la càtedra no només fomenta l'excel·lència en la investigació, sinó que també obri noves vies de col·laboració per a la formació de professionals altament qualificats i la transferència de tecnologia al teixit empresarial. Aquest acord promet impulsar la competitivitat de la indústria, generar coneixement d'avantguarda i contribuir de manera significativa al progrés socioeconòmic tant a nivell local com global.

 

Edifici d'AIMPLAS
AIMPLAS. Institut Tecnològic del Plàstic

 

Vicerectorat

Es deleguen a la persona titular del Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable:

  1. La proposta i l’execució de les polítiques de la Universitat de València en matèria de sostenibilitat, cooperació, vida saludable i pre-venció de riscos laborals, en particular:
    • La proposta i seguiment d’iniciatives en l’àmbit dels objectius de desenvolupament sostenible.
    • L’impuls i el seguiment de programes de cooperació al desenvolupament.
    • El desenvolupament d’un programa propi de voluntariat en cooperació.
    • L’elaboració i el seguiment d’accions de promoció de la vida saludable.
    • El desenvolupament i el seguiment de plans de prevenció de riscos laborals a través d’iniciatives de salut pública i salut en el treball.
  2. La presidència del Comitè de Seguretat i Salut.
  3. La facultat de convocar beques, premis i altres ajudes i de dictar resolucions i altres actes administratius en el seu àmbit de competències, a excepció de les que són expressament atribuïdes a uns altres òrgans de la Universitat de València.
  4. La proposta i el seguiment de convenis en el seu àmbit de competències.

Vicerectorat

 

UVsostenibilitat

La Càtedra Universitat de València-AIMPLAS està impulsada pel Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable, a través del compromés equip de UVSostenibilitat. Este suport institucional reflectix la nostra dedicació a la promoció de pràctiques responsables i sostenibles en l'àmbit universitari.

Promovent Nexes per a un Món Millor

Busquem establir sòlids nexes entre entitats compromeses, fomentant relacions i activitats duradores. Amb el suport de UVSostenibilitat, la nostra càtedra es convertix en un pont vital per a la col·laboració entre l'acadèmia, la indústria i la societat, contribuint així a la construcció d'un món més sostenible. Pots obtindre més informació sobre UVSostenibilitat, l'equip que recolza la nostra iniciativa, visitant UVSostenibilitat. Este enllaç proporciona detalls sobre els projectes i activitats que lideren, demostrant el seu compromís amb la sostenibilitat a la Universitat de València.

 

UVsostenibilitat

 

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV) demostra el seu compromís en proporcionar al seu estudiantat oportunitats excepcionals de desenvolupament professional en col·laboració amb la Càtedra Universitat de València-AIMPLAS. A través d'una formació de qualitat i relacions sòlides amb la indústria, la ETSE cerca crear espais de trobada que no sols fomenten l'aprenentatge, sinó que també inspiren la curiositat per la innovació.

La col·laboració entre la ETSE i la nostra càtedra és una manifestació clara de la seua dedicació a l'excel·lència acadèmica i a la preparació integral dels estudiants. Els enllaços continus amb la indústria permeten que els estudiants se submergisquen en entorns pràctics, promovent així el desenvolupament d'habilitats rellevants i una comprensió profunda dels desafiaments i oportunitats en la indústria.

 

ETSE UV
ETSE UV