INICI > BICENTENARI DE DARWIN > ACTIVITATS PRÈVIES
........................................................................................................................................................

Per rebre informació de les nostres activitats cliqueu aquí

 

 

Activitats

prèvies

al bicentenari

 

Tots els éssers vius provenen d'un avantpassat comú

 

Com a preparació de les celebracions que faran al llarg del 2009, des de fa alguns anys es festeja pel febrer el Dia de Darwin, una oportunitat per difondre la teoria de l'evolució i el seu impacte científic, històric i social. Les activitats s'apleguen sota el paraigua del programa Darwin Day Celebration, auspiciat per l'Institute for Humanist Studies de Nova York.

La Universitat de València participa en aquest programa internacional des del 2006, amb conferències, bars de les ciències, cinefòrum, etc., amb la col·laboració i el patrocini de diverses institucions i entitats públiques i privades.

Activitats del Dia de Darwin de la Universitat de València:

Dia de Darwin 2009

 Dia de Darwin 2008                 Dia de Darwin 2007                 Dia de Darwin 2006

A banda del Dia de Darwin, la Universitat de València celebra la Matinal de l'evolució, una jornada d'actualització científica per al professorat de secundària i batxillerat. S'organitzen dues matinals cada any (primavera i tardor), una de les quals es monogràfica sobre evolució humana.

                             

 

 

IV Matinal de l'evolució (pdf)

(maig 2008)

 

II Matinal de l'evolució (pdf)

(maig 2007)

 

 

V Matinal de l'evolució (pdf)

(novembre 2008)

 

III Matinal de l'evolució (pdf)

(novembre 2007)

 

 I Matinal de l'evolució (pdf)

(maig 2006)

L'any 2003 es va iniciar la Conferència Peregrín Casanova, una sèrie de sessions científiques anuals amb què es vol donar a conèixer el treball investigador de grans personalitats en l'àmbit de l'estudi de la biodiversitat i l'evolució biològica. Amb aquestes conferències, la Universitat de València homenatja el catedràtic d’anatomia Peregrín Casanova i Ciurana (1849-1919), un introductor del pensament evolucionista al nostre país i organitzador de l’homenatge a Darwin celebrat pels estudiants de la Facultat de Medicina de la Universitat de València el 1909.

El cicle Peregrín Casanova es va iniciar amb el professor Stanley L. Miller, de la Universitat de Califòrnia a San Diego, pioner de l’estudi de l'origen de la vida i l'evolució prebiòtica. La segona conferència la va pronunciar el professor David Hillis, de la Universitat de Texas a Austin, un reconegut expert en la sistemàtica molecular i l'estudi de la biodiversitat; a continuació ens visità Francisco J. Ayala, de la Universitat de California-San Diego i doctor Honoris Causa per la Universitat de València, una de les figures mundials en els camps de la genètica de poblacions i de l'evolució biològica; per últim, José Luis Sanz, catedràtic de Paleontologia de la Universitat Autònoma de Madrid i especialista en rèptils del mesozoic, ens va presentar el febrer passat la seua particular història conceptual dels dinosaures.

 

 

Activitats prèvies al bicentenari

Publicacions

Exposicions

Senyor Darwin, quina gran idea!

Enllaços

Recull de Premsa
 

       

 

 

Per rebre informació de les nostres activitats cliqueu aquí