Logo de la Universitat de València Logo Grup de Creixement Cristal·lí i Caracterització de Semiconductors (CRECYCSEM) Logo del portal

II Jornada Científica AOFAT sobre Òxids avançats per a tecnologies de punta

  • Grup de Creixement Cristal·lí i Caracterització de Semiconductors (CRECYCSEM)
  • 3 de desembre de 2012
(a) Mapa d'un escaneig Renninger (b) Capa de ZnO prima. (c) Cristalls de CdO (MOCVD) (d) Nanoestructures de ZnO
(a) Mapa d'un escaneig Renninger (b) Capa de ZnO prima. (c) Cristalls de CdO (MOCVD) (d) Nanoestructures de ZnO

La Fundació Universitat-Empresa, ADEIT, va ser el lloc de trobada per a la segona edició de la Jornada Científica AOFAT (Advanced Oxides For Advanced Technologies).

Programa

Sota el patrocini de la Generalitat Valenciana, Conselleria d'Educació, i amb la coordinació del reconegut expert Vicente Muñoz Sanjosé, l'esdeveniment va reunir investigadors i experts en òxids avançats II-VI per abordar els últims avenços en electrònica, sensat i tecnologies fotòniques.

El Grup de Creixement Cristal·lí i Caracterització de Semiconductors (CreCYCSem), format per investigadors de la Universitat de València, l'Institut Jaume Almera (CSIC) de Barcelona i la Universitat del País Basc, va destacar la seua activitat investigadora centrada en el creixement cristal·lí de materials avançats, la caracterització morfològica i estructural, així com l'avaluació de propietats físiques, especialment les òptiques i defectes.

La jornada va incloure un programa ric en coneixements, amb sessions matinals moderades per la Dra. Carmen Martínez Tomas i el Dr. Elías Muñoz a la tarda. Diverses conferències van abordar temes com l'efecte del recuit tèrmic ràpid en nanofilaments ZnCdO amb alt contingut de Cd, l'aplicació de difracció d'electrons per a la caracterització de nanoestructures de ZnO, l'anàlisi òptica de punts quàntics MgZnO, i molts altres.

La jornada va concloure amb una mesa redona coordinada pel Dr. Elías Muñoz i una despedida amb una xerrada a càrrec del mateix Dr. Elías Muñoz. Aquest esdeveniment no només ha impulsat el diàleg científic, sinó que també ha consolidat la posició de València com a centre d'excel·lència en recerca sobre òxids avançats i les seves aplicacions innovadores.