Logo de la Universitat de València Logo CSIF. Secció Sindical Logo del portal

Instruccions de Reclamació de la Prestació per Maternitat

  • 18 d’octubre de 2018
Image de la noticia

Per sentència del Tribunal Suprem d'octubre de 2018, les quantitats percebudes durant la baixa maternal que van percebre les mares de la Seguretat Social o de Classes Passives, segons cada cas, estan exemptes de l'Impost sobre la Renda.

Com en les declaracions que es van fer aquestes quantitats van ser computades com a ingressos i es van abonar imposats per elles en haver de retirar-se del càlcul del mateix, resulta una quantitat a retornar a cada contribuent.

Quan puc reclamar-ho?

Aquestes quantitats es poden reclamar per als anys 2014, 2015, 2016 i 2017, la resta està prescrita i per a l'any 2018 es farà la declaració l'any que ve.

Com he de reclamar-ho?

CSIF ha aportat dos models de reclamacions gens més conèixer la Sentència. No obstant açò, segons les últimes informacions, es posarà un enllaç en la Web de la AEAT per a agilitar els tràmits.

Us mantindrem informats de la tramitació necessària quan puguem ampliar tota la informació.

Quant em retornaran?

Les quantitats a retornar no es poden calcular aproximadament, ja que cada cas és diferent, en funció del nombre de fills, de si hi ha o no hipoteca de l'habitatge deduïble, etc. No hi ha forma de tenir una referència, però les quantitats a retornar solen ser en termes generals generoses. Servisca d'exemple aquesta estimació: una mare amb el seu primer fill, sense hipoteca i amb un sou de 30.000€ bruts anuals, podria percebre una devolució superior a 800€.