University of Valencia logo Logo DASCA Chair for Excellence and Entrepreneurship Development: from Student to Enetrepreneur Logo del portal

Acte de clausura del quart any de la Càtedra d'Estudiant a Empresari

  • May 4th, 2017
Acte de clausura

Dijous passat 4 de Maig va tindre lloc l'acte de clausura del quart any de la Càtedra de la Universitat de València Estudi General d'Estudiant a Empresari-Maicerías Espanyoles i Arròs DACSA.

L'esdeveniment va ser realitzat en el Saló de Graus de la Facultat d´Economia de la Universitat de València. Càtedra universitària que patrocina el Grup Maicerías Espanyoles–Arròs DACSA. Van assistir en representació del Grup, Araceli Císcar, Consellera Executiu, i altres representants de la companyia. També va assistir el Director Financer, David Pérez, la Directora del Departament de Màrqueting, Lorena Lázaro, i Elena Subiela, Adjunta de Direcció. Vam poder comptar també amb la presència d'alguns ponents que van participar en el curs acadèmic de la Càtedra, comptant les seues experiències emprenedores. Al costat d'ells, professors, investigadors, alumnes interessats en la creació d'un projecte empresarial, futurs interessats a concursar en esdevenidors anys, finalistes del concurs de plans d'empresa de l'exercici 2016-2017 (al costat dels seus familiars) així com membres del Jurat dels Premis de la Càtedra. Va presidir l'acte Araceli Císcar al costat del Vicerector d'Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao; el Degà de la Facultat d´Economia de la Universitat de València, Jose Manuel Pastor; el Director General d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació de la Generalitat València, Francisco Álvarez; el director de l'Institut IUDESCOOP i Emprenedoria de la UV, José Luis Montsó; i el Director de la Càtedra, el doctor Domingo Ribeiro. Es van presentar quatre projectes finalistes al concurs de projectes emprenedors. El projecte guanyador va ser “Cookers”, format per Pablo Sánchez Molina, Carles Montrull Palomares i Mariano García Orgiles. El segon premi va correspondre al projecte “Green meal” promogut per Noelia Llorens, Paula Vañó, Raquel Montero i Arantxa Bella. El tercer premi va ser per a “Research+Cash Lab& Market” realitzat per Jose Montero Soriano. I en quart lloc, el projecte “EcoChange” pròvid per Mireia Asensio Pérez i Sara Morales Martínez. Tots els grups de promotors van presentar els seus projectes i idees al públic i van rebre, de mans d'Araceli Císcar, els premis per a poder començar el seu camí com a emprenedors i emprenedores. Finalment, abans del lliurament de premis i per a donar tancament a l'acte, el director de la Càtedra va tindre el plaer de presentar la conferència de tancament realitzada pel doctor, economista i famós tertulià de diferents mitjans de comunicació, Daniel Lacalle. El doctor Lacalle és economista, gestor de fons i assessor, qui ens va comptar la visió des del punt de vista d'un inversor. De manera constructiva va exposar maneres per a ajudar els futurs emprenedors a convertir les seues idees en negocis rendibles i tangibles. Va exposar casos de start-ups que han fracassat per a aprendre dels seus errors i aconseguir que aquestes incipients idees siguen atractives perquè els inversors invertisquen i aconseguisquen cabuda en el mercat.

Finalment, i després del lliurament de premis, l'acte va concloure amb un vi d'honor. Resum dels projectes guanyadors: Cookers connecta cuiners que volen compartir els seus plats de manera física amb foodies que els encanta provar els diferents tipus de menjar. El foodie gaudira de menjar casolà de qualitat per pocs diners i el cookie una dotació econòmica. GreenMeal, és un restaurant de menjar vegetarià i ecològic; que satisfà les necessitats nutricionals utilitzant productes ecològics i de temporada promovent la importància d'una bona alimentació. Research+Cash Lab& Market facilita una millor distribució de la informació, major abast i reducció del risc en la transferència dels resultats d'investigació. Transformant els processos de transferència existent: fent els resultats comprensibles per a les empreses, creant un mercat més eficient i un mercat de la innovació ad hoc. Ecochange realitza uns vals de descompte en els comerços de la zona per reciclar vidre. I d'aquesta manera ajudar al medi ambient i premiar al “comerç de barri”. 

Images: