
Els alumnes del grup Biotech Agrifood de la Universitat de València, acollits pel grup del Prof. Thines de la Johannes Gutenberg Universität Magúncia, van estudiar una sèrie de compostos naturals generats per fongs amb potencial aplicació com a herbicides per a la possible substitució de pesticides químics.
Projecte liderat per estudiants: Obtenció i avaluació de riscos de productes naturals procedents de fongs: Reducció de l'ús de pesticides amb productes naturals sostenibles
Els estudiants del grup de Biotecnologia Agroalimentària de la Universitat de València, Abel Navarré, Nuria Dasí i Víctor D'Opazo, van ser acollits pel grup del Prof. Thines de la Johannes Gutenberg Universität Magúncia, pertanyent a l'Aliança FORHTEM y format per Antea Dulaj, Lara Schoen i Klemens Heeb, visitant en primer lloc les instal·lacions de la Universitat i de l'Institut für Molekulare Physiologie, sota la supervisió del Prof. Luis Antelo.
Durant l'estada es van produir, van aïllar i van identificar una sèrie de compostos naturals generats per fongs amb potencial aplicació com a herbicides per a la possible substitució de pesticides químics, i es van aïllar i van identificar ceps fúngics de plantes per a la seua posterior investigació.
A més de les activitats científiques, els alumnes van poder realitzar diverses visites culturals, tant a Magúncia, visitant l'església de Sant Esteban o el riu Rhein, com en localitats pròximes com Saulheim, on van poder degustar vins típics de la zona durant la fira del vi, i van visitar les vinyes de la zona.
Per tant, no sols es van compartir idees i es va col·laborar en la investigació, sinó que també va haver-hi un intercanvi cultural molt fructífer per als dos socis FORTHEM, destacant la germanor que existix entre les ciutats de Magúncia i València.