En la fase de ple desplegament de FORTHEM, la "Missió Laboratoris" passa a denominar-se "Missió Laboratoris i Cocreació" i la missió està dirigida per la UIA i codirigida per la JYU (anterior líder) i la ULBS.
A través de projectes i resultats exploratoris, els laboratoris FORTHEM desenvolupen i milloren models nous i existents de cocreació entre acadèmics, estudiants i socis externs. En els laboratoris participen acadèmics, estudiants i socis externs com a iguals per a resoldre un repte o problema comú.
En integrar la cocreació, FORTHEM transforma la manera de treballar de les universitats a les seues regions i les vincula a una xarxa internacional.
La cocreació és part integrant de la transformació institucional cap a polítiques i pràctiques de Ciència Oberta, Educació Oberta i Accés Obert.
Una manera d'avançar en esta transformació és implementar agendes de Ciència Ciutadana, que exercixen un paper cada vegada més important en el funcionament dels Laboratoris.
Es posen en marxa dos nous FORTHEM Labs (Arts & Aesthetics in Contemporary Society coordinat per la UiA, i Cultural Heritage coordinat per la ULBS).
La Universitat de València lidera el Laboratori de Transformació Digital. L'objectiu d'este Laboratori se centra en totes les àrees que estan canviant la nostra societat. L'impacte en les societats de fenòmens com l'economia, el big data, la intel·ligència artificial, la cadena de blocs, la Realitat Augmentada i Virtual com a eina mèdica, la digitalització dels partits polítics, agricultura de precisió, turisme intel·ligent, nova banca, són algunes de les qüestions que han d'analitzar-se.
Els nou Laboratoris actuals són:
- Transformació Digital, coordinat per la Universitat de València.
- Clima i Recursos, coordinat per la Universitat Johannes Gutenberg de Magúncia (Alemanya).
- Diversitat i Migració, coordinat per la Universitat de Palerm, Itàlia.
- Multilingüisme en l'Educació Escolar i Superior, coordinat per la Universitat de Jyväskylä, Finlàndia.
- Ciències de l'Alimentació, coordinat per la Universitat de Borgonya, França.
- Experimentar Europa, coordinat per la Universitat de Opole, Polònia.
- Resiliència, qualitat de vida i canvi demogràfic, coordinat per la Universitat de Letònia, Riga.
- Patrimoni cultural, coordinat per la Universitat Lucian Blaga, Sibiu, Romania.
- Art i estètica en la societat contemporània, coordinat per la Universitat de Agder, Noruega.
Com saber més sobre ells? On buscar informació sobre com participar en estos i altres laboratoris?
Una pàgina web dedicada a FORTHEM inclou descripcions dels laboratoris i contactes amb els seus coordinadors.
També pots dirigir les teues qüestions a forthem@uv.es.
Els Laboratoris estan dissenyats per a proporcionar el marc per a entorns d'aprenentatge diversos, col·laboratius, flexibles, experimentals i dinàmics, amb l'objectiu d'animar als nostres estudiants a convertir-se en dissenyadors de processos innovadors i a desenvolupar futures habilitats com el pensament analític, la creativitat i la comunicació.
Els resultats dels Laboratoris inclouran nou material d'aprenentatge en línia per a l'Acadèmia Digital FORTHEM, nous cursos intensius, publicacions científiques conjuntes i informes finals de projectes de compromís cívic.
A més llarg termini, l'Aliança FORTHEM està treballant en la creació de grups de doctorat col·lectius i programes de grau conjunts relacionats amb els nou temes. El Campus FORTHEM està estretament vinculat a les activitats de tots els Laboratoris FORTHEM.
Si vol saber més sobre la cocreació:
Tot el que sempre vas voler saber sobre Labs.