
Des de FORTHEM et convidem a participar en una trobada en línia que reunirà investigadors, experts i innovadors en Intel·ligència Artificial (IA) per fer contactes en la matèria.
Trobada en línia sobre col·laboració en la investigació de la IA.
La Universitat d'Opole i la Missió d'Investigació, Innovació i Transferència de FORTHEM et conviden a un exclusiu esdeveniment en línia de match-making, que reunirà investigadors, experts i innovadors per a explorar col·laboracions interdisciplinàries en l'era de la Quarta Revolució Industrial i la Intel·ligència Artificial (IA).
A mesura que la tecnologia de la IA avança a un ritme sense precedents, el seu impacte en la societat continua creixent, remodelant les indústries, les economies i la vida quotidiana. Per a fer front a aquests reptes en evolució, porposem aquests debats per a una col·laboració interdisciplinària més forta, dedicada a la IA i els seus efectes transformadors, entre les Universitats de l'aliança FORTHEM i els seus Socis.
Uneux-te a nosaltres per a donar forma al futur. Connecta amb professionals d'idees afins, comparteix punts de vista i descobreix oportunitats per a una investigació innovadora.
Inscriu-te ara per a assegurar la teua plaça!
📅 Data: 4 de març de 2025
🕒 Hora: 10.00-13.30
📍 Lloc: En línia
Termini de sol·licitud:
- 28 de febrer per als ponents
- 3 de març per a la resta de persones interessades
Programa de l'esdeveniment:
- 10.00-10.15 - Introducció
- 10.15-11.15 - presentació de les Unitats d'Investigació FORTHEM dedicades a la IA
- 11.15-11.30 - pausa
- 11.30-12.00 - presentació dels programes de llicenciatura i màster relacionats amb la IA
- 12.00-13.00 - presentació de projectes, innovacions i socis no acadèmics
- 13.00-13.30 debat
Ponents confirmats:
- Prof. Jean-François Caron (Universitat d'Opole) - politòleg, autor del llibre Contemporary Technologies and the Morality of Warfare (Routledge, 2020). El seu nou llibre sobre Robots i la 4a Revolució Industrial es publicarà en 2025.
- Prof. Adrian Florea (Universitat Lucian Blaga de Sibiu) - informàtic, membre de l'equip del node OMiLAB de ULBS, i coordinador del màster en Sistemes Informàtics Avançats. Des de 2019, el professor Florea dirigeix l'Institut de Transferència de Coneixement HPI en ULBS i va organitzar en 2024 la 5a edició de l'esdeveniment Sibiu Innovation Days - https://events.ulbsibiu.ro/innovationdays/. Ha treballat més de 25 anys en projectes d'investigació interdisciplinaris nacionals i internacionals que aborden temes com els problemes d'optimització en diferents dominis d'enginyeria, sistemes integrats amb aplicabilitat en Smart City i Smart Agriculture, avaluació del capital humà, desenvolupament de plataformes col·laboratives per a la transferència de coneixements entre l'acadèmia i la indústria, creació d'eines digitals per a recolzar a les comunitats de pràctica, computació mòbil.
- Dr. Mattia Cerrato (Universitat Johannes Gutenberg de Magúncia): Membre de l'equip del projecte TOPML - Trading off Senar-Functional Properties of Machine Learning Project. La seua investigació se centra en l'aprenentatge profund, la interpretabilitat i l'equitat.
- Prof. Daniel Morariu (Universitat Lucian Blaga de Sibiu - ULBS): Informàtic i membre de l'equip del OMiLAB. La seua investigació se centra en l'aprenentatge automàtic i la mineria de dades de text.
- Dr. Francesco Prinzi (Universitat de Palerm): Professor adjunt del Departament de Biomedicina, Neurociència i Diagnòstic Avançat. La seua investigació se centra en el desenvolupament de models de diagnòstic i predicció a través de l'aprenentatge automàtic, la IA explicable i l'anàlisi d'imatges mèdiques. Actualment participa en el projecte '5G for A Smart Sicilian Academic Campus' desenvolupat amb Vodafone Itàlia S.p.A.
- Prof. Vaguen Terziyan (Universitat de Jyväskylä): Catedràtic de Matemàtiques Aplicades amb més de 40 anys d'experiència acadèmica en IA i àmbits relacionats. Membre del Grup d'Investigació sobre Intel·ligència Col·lectiva.
- Gabriele Troisi (Bandit Startup, Palerm) Enginyer i empresari expert en IA i innovació. Fundador de Bandit Startup.
- Prof. Salvatore Vitabile (Universitat de Palerm): Director del Laboratori d'Imatge Mèdica, Professor Titular del Departament de Biomedicina, Neurociència i Diagnòstic Avançat.
- Dra. Yolanda Vives Gilabert (Universitat de València): Enginyera electrònica, coordinadora del programa d'estudis de Ciència de Dades. La seua investigació se centra en l'aprenentatge automàtic clàssic i quàntic, i en el processament d'imatges i senyals mèdiques.
- Dr. Arne Wiklund (Universitat de Agder): Membre de l'equip del Centre d'Investigació en Intel·ligència Artificial (CAIR); director del programa d'estudis del Màster en Intel·ligència Artificial.