Fundació General UVUniversitat de ValènciaCol·lecció Martínez Guerricabeitia Logo del portal

‘Estampes en transició. Obra gráfica de la col·lecció Martínez Guerricabeitia’ viatja a Algemesí

  • Gabinet de Premsa
  • 22 de novembre de 2022
Detall de l'obra 'Aïllament', d'Anzo, 1984
Detall de l'obra 'Aïllament', d'Anzo, 1984

La sala d’exposicions municipal d’Algemesí-Casino Liberal acull a partir d’aquest dimecres (23 de novembre) l’exposició ‘Estampes en transició. Obra gràfica de la col·lecció Martínez Guerricabeitia’. 112 obres de 85 artistes componen aquesta mostra, que es podrà visitar fins el 29 de gener del 2023. El comissari és Felipe Jerez Moliner.

En paraules del comissari, hi ha agrupacions de peces amb elements comuns de representació i una paraula definitòria i coincident per a elles, en forma de dèsset seccions que mostren prou bé els interessos tant dels col·leccionistes en adquirir les obres com de l’art gràfic creat entre la dècada dels 70 i els 90 del segle XX: lluita, amor, futur, paisatge, sexe, tradició, realitat, violència, naturalesa, abstracció, mort, poder, geometria, retrat, política, desigualtat i repressió.

L’exposició està organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, la Fundació General de la Universitat de València - Col·lecció Martínez Guerricabeitia i l’Ajuntament d’Algemesí. I compta amb el suport de Caixa Popular.

Un dels objectius culturals de la Universitat de València és preservar, enriquir, estudiar i difondre el seu patrimoni artístic. A través d’aquest projecte expositiu es pretén un acostament encara major d’aquests béns a la societat, gràcies a l’organització de mostres fora de la ciutat de València que permeten al públic la contemplació directa d’una selecció de les seues obres. En aquesta ocasió, concretament, ho fa mitjançant peces d’art gràfic de la col·lecció Martínez Guerricabeitia, una de les col·leccions universitàries espanyoles d’art contemporani més importants, formada per quasi mig miler d’obres i que va ser llegada a la Universitat de València el 1999.