Fundació GeneralUniversitat de ValènciaLa Nau Menuda Logo del portal

ESPORTS TRADICIONALS VALENCIANS I D'ARREU DEL MÓN

 

Com en edicions anteriors, la Nau Menuda s’inspira en un fil conductor que motiva tots els continguts educatius. Així, el mes de juliol coneixerem els “esports tradicionals valencians i d’arreu del món”.

 

D’entrada, l'esport ha sigut considerat tradicionalment un mitjà apropiat per a transmetre valors com ara l’afany de superació, la cooperació, la integració, el treball en equip, etc. Al mateix temps, els jocs i els esports tradicionals són elements fonamentals del nostre patrimoni cultural. Aquests s’han conservat al llarg del temps, perquè s’han transmés de generació en generació.

Com que tenim la sort de tenir un esport propi, la pilota valenciana, aquest tindrà un paper rellevant en la programació d’aquest estiu. A més a més, els i les participants coneixeran altres esports tradicionals valencians, com la columbicultura i la vela llatina. Fins i tot, practicaran un altre esport valencià més recent, el colpbol

D’altra banda, així com la música o la gastronomia són manifestacions culturals dels pobles, els esports tradicionals del món també ens ajuden a entendre unes altres societats. Per aquest motiu, s’emprendrà un meravellós viatge per a descobrir altres esports tradicionals d’arreu del món, com per exemple el tamborí o el lacrosse 

Finalment, aprendran que hi ha jocs que són patrimoni cultural de la humanitat, com els Jocs Olímpics, que s’han convertit en un símbol de la integració de les nacions, de convivència i de respecte de la diferència.

En definitiva, en aquesta edició es farà un recorregut per diferents cultures. Descobriran, mitjançant els seus esports tradicionals, com altres cultures han influït en la nostra i la riquesa que ens aporta la diversitat.

 

Us hi esperem!!!