UV General FoundationUniversity of ValenciaCinema Logo del portal

'RETRATO DE UNA MUJER EN LLAMAS' (CÉLINE SCIAMMA)

Virginia Yagüe

Nits de Cinema 2020

SINOPSIS

Bretanya francesa, 1770. Marianne és una pintora que ha de realitzar el retrat matrimonial de Héloïse, una jove que acaba de deixar el convent. Héloïse no accepta el seu destí com a dona casada i es nega a posar, per la qual cosa Marianne ha de treballar en secret.

 

Per això, es fa passar per dama de companyia, per a així observar-la de dia i pintar-la de nit. La seua relació es torna més intensa a mesura que comparteixen juntes els últims moments de llibertat de Héloïse abans de les seues noces.

 

 

Virginia Yagüe compta amb una dilatada trajectòria professional com a creadora i guionista de sèries de televisió a Espanya com 'La Señora' i '14 de Abril La República', 'Amar en Tiempos Revueltos' (TP d'Or a la millor Telenovel·la 2012, Premi Ondas 2008 i Medalla de plata a la millor sèrie dramàtica al Nova York Festival 2007) o la tv movie 'Prim, el asesinato de la calle del turco' (Globo de plata en el World Mitjana Festival d'Hamburg i Medalla d'Or Millor TV Movie en Festival Internacional de NY 2015).

En cinema, va guanyar la Biznaga d'Or del Festival de Màlaga 2012 pel guió del llargmetratge 'Els Nens Salvatges'. En narrativa ha publicat les novel·les 'El Marqués' (Temas de Hoy), 'Alex' (Plataforma Editorial) i  'La última princesa del Pacífico' (Planeta 2014).

----

Estrena: 18/10/2019

Durada: 119 min.

Nacionalitat: França

Direcció: Céline Sciamma

Intèrprets: Adèle Haenel, Noémie Merlant, Luàna Bajrami, Valeria Golino.

 

Nits de Cinema 2020 a FILMIN