UV General FoundationUniversity of ValenciaMartínez Guerricabeitia Collection Logo del portal

Isabel Oliver. Quaranta anys d'art compromès (1970 - 2009)

  • July 9th, 2019
Image de la noticia

Aquesta obra és el catàleg que acompanya la mostra del mateix títol exhibida a la Sala Martínez Guerricabeitia del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València entre els mesos de juliol a novembre de 2019, i que ha estat comissariada per Pascual Patuel Chust.

El catàleg ofereix una retrospectiva de la pintora Isabel Oliver (València, 1946). El seu treball s'emmarca dins del que van realitzar les artistes pop en l'Espanya del final dels anys seixanta i al llarg de la dècada dels setanta. Mentre que l'obra dels pintors va tenir una àmplia acollida, la produïda per dones està sent recuperada en l'actualitat.

Aquest és el cas d'Isabel Oliver, que planteja una sèrie d'interrogants sobre el paper de la dona en la llar, en l'oci, en la història de l'art i en el desenvolupament de l'ofici de la pintura. La seua obra és una reivindicació efectuada mitjançant una crítica irònica.

Aquest catàleg és el número 21 de la sèrie denominada Trobades amb la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, sèrie que documenta les exposicions monogràfiques d’artistes representats en aquesta col·lecció.