UV General FoundationUniversity of ValenciaMartínez Guerricabeitia Collection Logo del portal

Isidre Manils. Moments ago: de l'infern al paradís

  • October 24th, 2018
Image de la noticia

Aquesta obra és el catàleg que acompanya la mostra del mateix títol exhibida a la Sala Martínez Guerricabeitia del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València entre el 24 d’octubre de 2018 al 30 de gener de 2019, i que ha estat comissariada per Isidre Manils i Jesús Martínez Clará.

El catàleg ofereix una retrospectiva del pintor Isidre Manils (Mollet del Vallès, Barcelona, 1948), qui ha mantingut al llarg de les diferents etapes del seu esdevenir una idea comú, i és que per a ell només és possible expressar l’horror a través de la bellesa. Al seu quefer, tamisa les imatges de conflictes i les retorna a través de l’art. Per aquest motiu trie expressar-se a través de la figuració i el realisme, marcat pel discurs i la cadència cinematogràfica. El títol fa referència a una de les seues obres, Moments ago (2003), que al·ludeix a aqueixa frase que insistentment diuen els corresponsals de guerra en les seues retransmissions: “Acaba de passar”, mentre mostren les imatges de l´infern.

Aquest catàleg és el número 20 de la sèrie denominada Trobades amb la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, sèrie que documenta les exposicions monogràfiques d’artistes representats en aquesta col·lecció.