UV General FoundationUniversity of ValenciaMartínez Guerricabeitia Collection Logo del portal

Mery Sales. L'incendi i la paraula

  • October 23rd, 2015
Image de la noticia

Aquesta obra és el catàleg que acompanya la mostra del mateix títol celebrada a la Sala Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València, entre l’octubre de 2015 i gener de 2016.

És una exposició composta per obres creades ‘ex profeso’ per a aquesta ‘trobada’, que reuneix 40 peces, la majoria d’elles inèdites i compostes per diversos quadres políptics, al llarg de tres espais dins de la sala: un índex que conté la introducció al personatge de Hannah Arendt i l’origen del seu pensament, un dels més influents del segle XX; un nus argumental que concentra els seus dos temes fonamentals: la violència i la llibertat; i el desenllaç, que correspon a la conclusió. “En aquest últim cas, els quadres parlen del compromís. Arendt ens incita a pensar sense por, “sense baranes”, és a dir, sense doctrines o certeses, sobre els conflictes de la nostra realitat”. Els textos de Neus Campillo, Martí Domínguez i l’entrevista a Fina Birulés reforcen aquestes línies de pensament.

Aquest catàleg és el número 14 de la sèrie denominada Trobades amb la col•lecció Martínez Guerricabeitia, sèrie que documenta les exposicions monogràfiques d’artistes representats en l’esmentada col•lecció.