Admissió des del títol de Tècnic Superior
Accés directe (amb la nota mitjana del títol)
Les persones amb un títol de tècnic superior de formació professional, de tècnic superior d’arts plàstiques i disseny o de tècnic esportiu superior i equivalents poden sol·licitar l’accés a la universitat directament amb la nota mitjana del seu títol (entre 5 i 10 punts). Hauran de sol·licitar-ho a través de la preinscripció.
Augment de la nota d'admissió (fase específica)
Aquelles persones que vulguen augmentar la seua nota mitjana poden examinar-se d’una sèrie de matèries (un mínim d’1 i un màxim de 4). Per al càlcul de la nota solament es tindran en compte els dos exercicis que proporcionen millor nota d’admissió.
Els exàmens coincidiran en contingut i en la data de realització amb els de la fase específica de la prova d’accés a la universitat (PAU) per a batxillerat i tindran validesa per als dos cursos següents a la seua realització. Per poder realitzar-los caldrà aportar una certificació acadèmica oficial:
- En el cas de Títol de tècnic superior de formació professional: superació de tots els mòduls del cicle formatiu a excepció de la formació en centres de treball i, en el seu cas, el mòdul del projecte.
- En el cas del Títol de tècnic superior d’arts plàstiques i disseny: superació de tots els mòduls del cicle formatiu a excepció de la formació en pràctiques en empreses, estudi i tallers i el mòdul de projecte integrat.
- En el cas del Títol de tècnic esportiu superior: superació de tots els mòduls del cicle a excepció dels mòduls de formació pràctica i de projecte final.
Aquesta serà una certificació provisional perquè per poder fer efectiva l’admissió als estudis de grau s’haurà d’acreditar el títol corresponent.
Càlcul de la nota d'admissió
Les qualificacions dels exercicis es ponderen per 0,1 o 0,2 (sempre que la nota siga igual o superior a 5), segons la idoneïtat entre les matèries examinades i el grau al que es vulga accedir, i poden augmentar la nota mitjana fins a 4 punts (s’hi pot arribar fins a un màxim de 14 punts).
Les ponderacions són les mateixes que actualment s’apliquen a l’estudiantat de batxillerat.
- Nota d’admissió = NMC + [ponderació x M1] + [ponderació x M2]
NMC: nota mitjana del cicle formatiu
M1 i M2: les dues millors qualificacions dels exercicis ponderació= 0,1 o 0,2 segons la idoneïtat entre la matèria i cada grau
L’adjudicació de les places es fa segons la nota d’admissió. Només en cas d’empat, es té en compte l’adscripció entre el títol superior i la branca de coneixement a la qual pertany el grau.
Com matricular-se en els exàmens:
Estos estudiants hauran de realitzar la matrícula en la fase específica de la prova en el centre de la Comunitat Valenciana on hagen cursat els estudis; si el centre és privat i no impartix Batxillerat es formalitzarà la matrícula en el centre públic a què estiga adscrit a efectes administratius. Els centres enviaran a la universitat a què estiguen adscrits, segons el procediment que cada una establisca, una relació certificada on figuren els alumnes que vullguen presentar-se a la fase específica de la prova d’accés, on faran constar les matèries de modalitat de segon curs de Batxillerat que hagen triat, fins a un màxim de quatre, per a realitzar la prova, així com la nota mitjana del cicle realitzat.
Els alumnes que encara no han finalitzat l’any acadèmic en curs la totalitat dels seus estudis, a falta de la Formació en Centres de Treball i, si és el cas, el mòdul de projecte, podran matricular-se per a la realització de la fase específica de la prova d’accés a la universitat del dit any, segons el que establix l’article 3 de l’Orde EDU/3242/2010, de 9 de desembre; per a això se seguirà el procediment descrit en el paràgraf anterior, deixant en blanc l’apartat de la nota mitjana del cicle realitzat en la relació certificada que s’envie a la universitat.
En el cas d’estudiants que han cursat estudis fora de la Comunitat Valenciana hauran de realitzar la matrícula directament en el servici d’alumnat d’una universitat pública de la Comunitat Valenciana, excepte si l’estudiant residix a la Comunitat Valenciana, i en este cas haurà de matricular-se en el centre públic de Secundària més pròxim al seu domicili i, en ambdós casos, adjuntarà la certificació acadèmica oficial d’haver finalitzat els seus estudis en la qual conste la nota mitjana obtinguda.
Normativa
- Reial Decret 1892/2008, de 14 de novembre, pel qual es regulen les condicions per a l'accés als ensenyaments universitaris oficials de grau i el procediments d'admissió a les univeristats públiques espanyoles.
- Orde 29/2010, de 20 d'abril, de la Conselleria d'Educació, per la qual es regula en la Comunitat Valenciana la prova d'accés a estudis universitaris per als alumnes que estiguen en possessió del títol de Batxiller, establida en el Reial Decret 1892/2008, de 14 de novembre, pel qual es regulen les condicions per a l'accés als ensenyaments universitaris oficials de grau i els procediments d'admissió a les universitats públiques espanyoles.
- Orde EDU/3242/2010, de 9 de desembre per la qual es determina el contingut de la fase específica de la prova d’accés a la universitat que podran realitzar aquelles persones que estiguen en possessió d’un títol de tècnic superior de formació professional, de tècnic superior d’arts plàstiques i disseny o de tècnic esportiu superior i equivalents.
- Orde 39/2011, de 31 de maig, de la Conselleria d'Educació, per la qual es modifica el títol i l'article 1 i s'addiciona un article 9 a l'Ordre 29/2010, de 20 d'abril, de la Conselleria d'Educació, per la qual es regula a la Comunitat Valenciana la prova d'accés a estudis universitaris per als alumnes que estiguen en possesió del títol de Batxiller, establida en el Reial Decret 1892/2008, de 14 de novembre, pel qual es regulen les condicions per a l'accés als ensenyaments universitaris oficials de grau i els procediments d'admissió a les universitats públiques espanyoles.