University of Valencia logo Logo Chair for International Finance UV - Banco Santander Logo del portal

Vídeos guanyadors de la II Edició Concurs "Cultura Financera"

  • June 6th, 2022
Image de la noticia

La Universitat de València, a través de la Càtedra de Finances Internacionals Banco Santander Universitat de València, i la Comissió de Cooperació amb Secundària de la Facultat d'Economia, ha organitzat, aquest curs 2021-2022, la II edició del concurs "CULTURA FINANCERA" en el qual, per a participar, calia presentar un vídeo de 4 minuts on s'abordés de manera didàctica i amb un llenguatge simple d'algun dels temes dels temes de contingut financer proposats en les bases.

L'objectiu d'aquest concurs és fomentar i estimular la cultura financera entre els joves, així com el treball en equip. D'aquesta manera, es premia la iniciativa i creativitat dels estudiants que estan cursant algun dels dos últims cursos de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) o algun dels dos cursos de Batxillerat, en la Comunitat Valenciana.

En aquesta segona convocatòria s'han presentat un total de 24 vídeos: 12 en la categoria d'alumnes de Batxillerat i 12 en la d'alumnes d'ESO, pertanyents a 9 centres d'Alacant i València. Tots ells estan disponibles en https://ir.uv.es/secfde/IICulturaFinanciera

El Jurat, que ha valorat les 24 propostes presentades, ha resolt concedir els premis als següents vídeos:

En la categoria de Batxillerat:

  • I Premi: "És la guerra d'Ucraïna la fi de l'Economia tal com la coneixem?" del Col·legi Jesús-María. Realitzat per Zoe Far Laborda, Beatriz Sanmartín Lacalle, Miguel Ángel Ruiz Navarro i Sonia Román Sancho, i dirigit per Teresa Estruch Camarena
  • II Premi: Vídeo: "Les Criptomonedes" de l'IES Biar. Fet per Ana Pérez Francés, Elena Pérez Valdés, Zaira Francés Llorens, i Sandra Quiles Hernández, i dirigit per Lorena Sedano Calderón.

En la categoria de l'ESO:

  • I Premi: "Previnguts: Acció!" de l'IES Les Espeñetas. Fet per María Cayuelas Sabater, David Salines Soto, Alejandro Fenoll Cascales i Brandon Albarado Mamani, i dirigit per Cristina Javaloyes Victoria.
  • II Premi: "Les targetes i el seu funcionament" de l'IES Clara Campoamor. Fet per Lidia Peris Castillo i Lucía Ballester Fernández, i dirigit per David Fabuel Guareño

Els vídeos guanyadors seran projectats i presentats pels equips el dia en què la Facultat d'Economia celebre el "Dia Mundial de l'Estalvi".

Tant des de la Comissió de Secundària, com des de la Càtedra de Finances Internacionals-Banco Santander de la Universitat de València, felicitem a tots els participants i especialment als guanyadors.