Logo de la Universitat de València Logo Laboratori de Ciències Socials (Social·Lab) Logo del portal

Social·Lab present en una publicació sobre les dones valencianes referents al camp de les addiccions

  • 25 de novembre de 2022
Image de la noticia

Presentació del llibre: 16 pioneras valencianas frente a las addiciones.

El seu llegat serà ara custodiat i divulgat al llibre escrit per la sociòloga Dayana Arteta i el sociòleg Víctor Agulló de la Universitat de València.

A la presentació del llibre va acudir el nostre degà n’Albert Moncusí juntament amb destacades personalitats de l’àmbit polític, mèdic i cívic.

El proppassat dilluns 21 de novembre es va presentar al Palau de l’Exposició del Cap i Casal el llibre: 16 pioneres valencianes davant de les addiccions de l’editorial Nau Llibres. L’obra ha estat escrita per Dayana Arteta, doctoranda en el programa de Ciències Socials de la nostra Facultat especialitzada en gènere i igualtat i Víctor Agulló, professor de Sociologia de Salut al Departament de Sociologia i Antropologia Social. Aquesta publicació pretén donar a conéixer i visibilitzar la trajectòria professional d’unes dones excepcionals que, malgrat els obstacles i les dificultats a què van haver de fer front, van aconseguir obrir-se camí i fer de la nostra societat un lloc una miqueta millor. A la presentació va acudir el nostre degà n’Albert Moncusí juntament amb destacades personalitats de l’àmbit polític, mèdic i cívic.

Les protagonistes pertanyen a diferents camps del saber abastant tant el tractament, la prevenció, l’epidemiologia o l’estudi de les addiccions. Entre elles, entre d’altres, trobem la científica de renom internacional Consuelo Guerri especialista de la Síndrome Alcohòlica Fetal; a la doctora Carmela Moya especialitzada en Salut Pública i primera dona Delegada del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues (PNSD); a Marina Gisbert primera forense valenciana; Josefa Gómez treballadora social la tesi doctoral de la qual va marcar un abans i un després en l’estudi de l’alcoholisme femení; la psiquiatra Elena Ibáñez especialitzada en la relació entre els trastorns de la personalitat, joves i addiccions o Mercedes Sánchez treballadora social de referència en l’abordatge de les addiccions així com la seua relació amb la violència de gènere.

La publicació ha estat finançada pel Pla Municipal de Drogodependències i altres trastorns addictius de l’Ajuntament de València (PMD) de la Regidoria de Salut i Consum. Cal destacar que una part de les entrevistes qualitatives de l’estudi que va donar lloc a aquesta publicació van desenvolupar-se al nostre laboratori de Ciències Socials (Social·Lab) fet que s’ha destacat igualment als agraïments del llibre

Imatges: