UVUPVpàgina propia Logo del portal

Els productes pesquers representen una de les fonts de proteïna animal més important del món. No obstant això, mentre que la demanda mundial s’ha multiplicat en els darrers anys, la producció per pesca extractiva es manté estable, si no en clar decreixement. Per això, l’aqüicultura és la indústria alimentària de major creixement mundial. El nostre país és un dels principals consumidors de peix i l’aqüicultura es revela com l’alternativa per garantir l’abastiment del mercat. La incorporació dels sistemes de gàbies flotants ha situat la Comunitat Valenciana entre els grans partícips del sector a nivell nacional. Així, doncs, l’aqüicultura constitueix un dels sectors emergents a la nostra Comunitat.

Aquest màster ofereix un programa de formació avançada per cobrir aquestes necessitats i preparar especialistes professionals que sàpiguen dissenyar, gestionar, controlar i innovar a les piscifactories ja instal·lades o a d’altres de nova construcció. A més, és important formar investigadors preparats per avançar en el coneixement de les múltiples disciplines implicades en el cultiu d’espècies aquàtiques: nutrició, reproducció, patologia, etc. Es pot dir que, a més de treballar com a tècnics en qualsevol tipus d’empresa i activitat, aquests estudis formen futurs empresaris i investigadors.