El grup BIONUTEST és especialista en l'estudi de components d'ingredients alimentaris i aliments, incloent nutrients, així com altres components bioactius (carotenoides, esterols, àcids siàlics, gangliòsids i polifenols).
- Quantificació i estudis d'estabilitat de: components de la fracció lipídica dels aliments i ingredients; compostos de reacció de Maillard; fracció nitrogenada: (proteïnes, caseinofosfopèptids i aminoàcids); minerals d'interés nutricional; antioxidants i avaluació de la capacitat antioxidant.
- Avaluació de la biodisponibilitat: a) in vitro mitjançant l'aplicació de models de simulació gastrointestinal i captació i transport en sistemes combinats que incorporen cultius cel·lulars (Caco-2, HepG2); b) in vivo mitjançant la determinació de components i metabòlits dels aliments en fluids biològics i femta, procedents d'assajos clínics i experimentació animal.
- Avaluació d'efectes biològics mitjançant tècniques in vitro: citoprotecció i/o citotoxicitat, marcadors d'estrés oxidatiu, inflamació i apoptosi, utilitzant cultius cel·lulars.
- Assessorament i avaluació de: a) La qualitat nutricional i funcional de formulacions, aliments, ingredients, dietes i/o menús i b) Informació alimentària: etiquetatge obligatori i nutricional, declaracions nutricionals i de propietats saludables.
Disseny, formulació i avaluació d'aliments saludables.
- Identificació, quantificació i estabilitat dels components dels aliments i ingredients
S'identifiquen, quantifiquen i realitzen estudis d'estabilitat de:a) components de la fracció lipídica dels aliments/ ingredients: àcids grassos, compostos volàtils (hexanal, nonanal, etc.), esterols, àcids siàlics, gangliòsids, vitamines liposolubles i altres compostos resultants.
- Biodisponibilitat in vitro i in vivo de components dels aliments i ingredients alimentaris
Avaluació de la biodisponibilitat: a) in vitro: models de simulació gastrointestinal i captació i transport amb cultius cel·lulars i b) in vivo mitjançant la determinació de components i metabòlits dels aliments en fluids biològics i femta, d'assajos clínics i experimentació animal.
- Avaluació de la qualitat nutricional i funcional d'aliments i dietes
Avaluació de: a) La qualitat nutricional i funcional de formulacions, aliments, ingredients, dietes i/o menús i b) Informació alimentària: etiquetatge obligatori i nutricional, declaracions nutricionals i de propietats saludables.
- Avaluació d'efectes citoprotectors i citotòxics mitjançant tècniques in vitro
Avaluació d'efectes biològics de components dels aliments i ingredients alimentaris: citoprotecció i/o citotoxicitat, marcadors d'estrés oxidatiu, inflamació i apoptosi, utilitzant cultius cel·lulars.
Campus Burjassot/Paterna
Av. Vicent Andrés Estellés, s/n
46100 Burjassot (València)