Desenvolupament de materials porosos 2D i 3D amb aplicació en catàlisi, magnetisme i recuperació ambiental. En particular el grup treballa amb una mena de materials denominats polímers de coordinació porosos o metal-organic frameworks (MOFs) en anglés. Per a això, utilitzem les eines oferides per la química de coordinació per a, mitjançant l'ús de la tècnica del "complex com lligant", sintetitzar materials amb arquitectures conegudes, alta estabilitat estructural i possibilitat de funcionalitzar "a la carta" els porus dels materials. El que permet un ús efectiu d'aquests materials tant per a la captura selectiva de contaminants com per a la preparació de clústers metàl·lics subnanomètrics d'aplicació en catàlisi.
- Síntesi de polímers de coordinació porosos (OFs) d'alta estabilitat, utilitzant mètodes d'assemblatge recionals amb lligands oxamato i oxamidato.
- Síntesi de compostos funcionals en MOFs amb aplicacions catalítiques i magnètiques. Això inclou tant l'encapsulació de compostos de coordinació com de clústers metàl·lics subnanomètrics.
- Estudi de les interaccions hoste-amfitrió en aquests sistemes i la seua aplicació en catàlisi.
- Estudi de les propietats de captura de contaminants sobre la base de la seua alta estabilitat, resistència en aigua i funcionalitats.
Polímers de coordinació porosos
Síntesi de polímers de coordinació porosos (PCPs o MOFs)- Química host-guest de MOFs- Aplicació de MOFs en catàlisi- Aplicació de MOFs en remediació ambiental.
Campus Burjassot/Paterna
C/ Doctor Moliner, 50
46100 Burjassot (València)