Universitat de ValènciaOferta Científic Tecnològica AgroalimentacióOferta Científic Tecnològica Agroalimentació Logo del portal

Estructura a gran escala de l'univers

Estadística de la distribució de galàxies i mesura de les oscil·lacions acústiques de barons.

Fenomenologia d'extensions del Model Estàndard

Construïm i analitzem les conseqüències fenomenolòfgiques de models teòrics que resolen alguns problemes oberts del Model Estàndard, per exemple la naturalesa de la matèria fosca. En particular models supersimètrics. 

Matèria fosca en astrofísica, física de partícules i cosmologia

Cerca de candidats a constituir la major part de la matèria de l'Univers, no lluminosa. Estudi teòric de diferents models que proporcionen candidats a la matèria fosca i els seus senyals en experiments de detecció directa o indirecta, així com en observables cosmològics.

Neutrins en cosmologia

Les mesures de la radiació còsmica de microones, l'estructura a gran escala de l'Univers i l'abundància dels elements lleugers permeten extraure informació molt valuosa sobre els neutrins i altres relíquies del Big bang, que podrien tindre relació amb la matèria i energia fosques. 

Origen de l'asimetria bariònica

S'estudien extensions del model estàndard que puguen explicar l'origen de l'asimetria matèria-antimatèria observada en l'Univers, així com les seues possibles implicacions en experiments.

Propietats dels neutrins: implicacions astrofísiques, cosmològiques i en el laboratori

Anàlisis globals de les dades d'experiments de neutrins solars, atmosfèrics, de reactor i accelerador. Conseqüències experimentals de l'existència d'interaccions no estàndard. Els neutrins com a sondes en astrofísica (Sol, supernoves) i cosmologia (CMB, LSS), astronomia amb neutrins.