LIFE MEDTURTLES
LIFE18 NAT/IT/000103
Atés que l'àrea de distribució geogràfica d'aquestes dues espècies de tortugues marines inclou zones fora de la UE, on les poblacions estan subjectes a importants impactes pesquers, el projecte reconeix que aquest objectiu només pot aconseguir-se mitjançant un enfocament a escala mediterrània aplicat tant en països de la UE com de fora de la UE. En aquest sentit, el projecte pretén ampliar el LIFE EUROTURTLES en curs (Grècia, Xipre, Itàlia, Eslovènia, Croàcia, Malta) a un altre país de la UE (Espanya) i a zones clau com Albània i Turquia (països candidats a la UE) i Tunísia (país de la Política Europea de Veïnatge). El projecte també pretén integrar els resultats de TARTALIFE allí on procedisca, inclosa Itàlia. Els objectius específics del projecte són:
1) Reduir l'impacte de les amenaces antropogèniques en les zones d'alimentació, donant prioritat a les xarxes d'arrossegament i fixes a Espanya, Itàlia, Tunísia, Turquia i Albània.
2) Reduir l'impacte de les amenaces antropogèniques en els llocs de nidificació a Espanya i Albània, amb la finalitat de (i) garantir un hàbitat de nidificació i incubació adequat per al futur, incloent-hi els efectes del canvi climàtic, i (*ii) permetre una alta producció de nounats que recluten per a les seues poblacions.
3) Establir un enfocament coherent per a la conservació de les poblacions de tortugues marines de la UE, amb la finalitat d'optimitzar els esforços i recursos actuals i futurs a la UE.
4) Establir una xarxa per a la conservació de les tortugues marines entre els actors clau de la UE i els països pertinents no pertanyents a la UE, basada en objectius i mètodes comuns. Aquesta xarxa inclourà a les principals organitzacions d'investigació i conservació dels països.
5) Promoure entre els ciutadans de la UE i de fora de la UE el concepte de poblacions compartides de tortugues de la Mar Mediterrània i del patrimoni comú de recursos marins naturals del qual les tortugues marines són excel·lents i carismàtiques espècies emblemàtiques.
L'equip de la Unitat de Zoologia Marina de la UVEG fa aquestes tasques en aigües i costes de la Comunitat Valenciana; treballant principalment en temes de nidificació de tortugues a les nostres platges i reducció de captures accidentals per pesqueres. Per a això, es compta amb la col·laboració ciutadana, la participació de la xarxa d'atenció a encallaments de cetacis i tortugues marines de la Comunitat Valenciana i la inestimable ajuda dels pescadors dels nostres ports.
Life program, marine turtles, marine conservation, sea, fisheries, bycatch, nesting
- Tomas Aguirre, Jesus
- PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Paolo Casale, University of Pisa
- Raga Esteve, Juan Antonio
- PDI-Catedratic/a d'Universitat
- Izquierdo Serrano, Mar
- Doctorand.
Unidad de Zoología Marina, Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBIBE)
C/ Catedrático José Beltrán 2, E-46980, aterna, Valencia, Spain
Email: jesus.tomas@uv.es
Tel.: 963544549
- UE - LIFE