foto Ruth Maria Mestre i Mestre
RUTH MARIA MESTRE I MESTRE
PDI-Titular d'Universitat
Àrea de coneixement: FILOSOFIA DEL DRET
Departament: Filosofia del Dret i Política
(9638) 28819
Biografia

[ Traducció automàtica ]

Ruth M. Mestre i Mestre, professora de filosofia del dret i membre del Institut Universitari d'estudis de les dones de la Universitat de València, És especialista en Teoria Feminista del Dret i forma part de la European Network of Experts in the field of Gender Equality.

Ha publicat amb Lorena Sosa Ensuring the non-discriminatory implementation of measures against violence against women and domestic violence:  Article 4, paragraph 3 of the Istanbul Convention, Collection of papers addressing the issue of Violence against women (2022), Council Of Europe. Va coordinar al costat de S. Jonhsdotter l'informe 'FGM in Europe: An analysis of Court Cases, a instàncies de la Comissió Europea (publicat per la European CommisionDirectorate GeneralJustice (2016).

Així­ mateix, ha estat investigadora principal del projecte 'Democracia i participación política de las mujeres. Estudio crítico comparado de nuevos análisis y estrategias', finananciat pel Ministeri d'Igualtat, així com investigadora principal a l'estat espanyol del projecte DAPHNE- EURONET, financiat pel programa Daphne de la UE, per elaborar plans d'acció contra les MGF.

Doctora en dret per la *Universitat de València, màster en sociologia jurídica per l'Institut Internacional de sociologia Jurídica de Oñati i màster en teoria del dret per la Académie Europèene de Théorie du Droit de Brussel·les. Ha estat Marie Curie Fellow en el Centre for research in ethnic relations de la University of Warwick (UK). Ha participat en nombrosos projectes d'investigació a l'estat espanyol i en dos projectes Daphne (UE) sobre Mutilacions/talls Genitals Femenins a Europa.

Entre les seves publicacions cal destacar els articles escrits juntament amb Sara Johnsdotter, "Court cases, cultural expertise and FGM in *Europe, Studies in Law, Politics and Society, Vol 78, 2019, Special Issue Cultural Expertise and socio legal studies (Austin Sarat, ed.) i FGM in Europe. Public discourse vs empirical evidence, International Journal of Law, crime and Justice, 51, 2017. Entre els seus llibres destaquen La Caixa de Pandora. Introducció a la teoria feminista del dret, PUV 2006, i la coordinació de dos llibres col·lectius: Dones, drets i ciutadanies, Tirant lo Blanch, València 2009 i, junt amb Yanira Zúñiga, Democracia y participación política de las Mujeres. Visiones desde Europa y America Latina, Tirant lo Blanch, 2013; Democracia y participación política de las mujeres. Estudio cítico comparado de nuevos análisis y estrategias, Instituto de la mujer,  2014, http://www.inmujer.gob.es/areastematicas/estudios/estudioslinea2014/home.htm; Les cares de la prostitución en el estado español: entre la ley de extranjería y el código penal, en R. Osborne: Trabajador@s del sexo. Derechos, migraciones y tráfico en el S. XXI, Ed. Bellaterra, 2004.

En l'àmbit de la docència de postgrau actualment és professora en el Màster en Drets Humans, Democracia i Jusiticia Internacional de la Facultat de dret de la Universitat de València, el Màster d'Agents d'Igualtat de la Universitat de València i el Màster d'Igualtat de dones i homes de la Universitat del País Basc. Ha impartit docència així mateix, a títol d'exemple, en el European Master of Human Rights (Venecia, Ita lia), en el Doctorat en Drets humans i Globalitzación de la Universidad Pablo de Olavide (Sevilla), o en el Curso de especialización en derechos humanos de la Universidad Andina de Ecuador.

Ha estat Directora de la Clí­nica Jurídica per la Justicia Social de la Universitat de València i vicepresidenta de la European Network of Clinical Legal  Education (ENCLE). Va ser Cap de iniciatives en matèria de diversitat a la Universitat de València (2018-2022).

Asignatures impartides i modalitats docents