Benvinguts

El Servei d'Atenció Psicològica Escolar Externa és un nou servei que la Conselleria d'Educació posa a disposició de qualsevol membre de la comunitat educativa per a atendre de forma personalitzada i singular a aquell alumne/a, docent i/o famílies que requerisquen d'una intervenció i/o tractament més específic per a atendre adequadament les conseqüències que puguen derivar d'un problema de convivència.

 

Presentació

La realitat dels centres docents presenta a vegades una sèrie de situacions disruptives de la convivència que afecten directament el clima educatiu dels centres, a les relacions i interaccions personals, així com, als processos de socialització i d'adquisició d'aprenentatges curriculars per part de l'alumnat i que aprofundixen els seus arrels en situacions complexes diferents de la vida escolar.

La dotació de recursos humans dels centres permet atendre les necessitats de suport educatiu específiques que poden sorgir en l'escolarització de l'alumnat, així com, recolzar i reforçar l'adquisició dels aprenentatges. Cal destacar la labor realitzada pel conjunt del professorat, en les seues diferents especialitats. Professionals a qui cal sumar els esforços realitzats pels SPEs, i pels gabinets Psicopedagògics i els Departaments d'Orientació.

Les mesures de promoció de la convivència previstes en el Plans de Convivència de cada Centre, l'acció tutorial, la coordinació i col·laboració amb les famílies, així com el seguiment i avaluació dels processos, es constituïx en peça clau per a dotar d'eficàcia la intervenció educativa.

No obstant, la problemàtica amb què ens trobem i les pautes de comportament que presenten alguns alumnes, van més enllà de les directament relacionades amb processos de socialització i madureça personal, aptituds i capacitats cognitives, processos d'instrucció o formació i l'actitud davant de l'estudi i l'activitat escolar.

És pel que es fa necessari comptar amb el suport i la intervenció de professionals de la psicologia, en un temps i espai diferenciat al de l'activitat escolar, que ajuden als nostres xiquets i jóvens a superar les dificultats que plantegen en l'àmbit relacional i en l'assumpció de normes i obligacions en estreta col·laboració amb els tutors i la família.

D'esta manera, amb l'establiment de noves mesures com esta, sumem accions que pretenen respondre a les necessitats expressades per molts de vostés, i molt principalment per a atendre adequadament a tots i cada un dels membres de la comunitat educativa.

El protocol de posada en marxa aclarirà el procediment, així com els models de sol·licitud des del centre i d'informe psicopedagògic específic.