Avui:

Telescopi Trobar"El cel al teu abast" és un programa de l'Observatori Astrònomic de la Universitat de València que vol portar en directe a la teua llar, a través d'internet, l'excel·lent cel de què gaudeix l'estació d'observació astronòmica que la Universitat de València posseeix al terme d'Aras de los Olmos (València), mitjançant una xarxa de càmeres que emet en directe de manera continuada, tant el cel observable a simple vista, com els objectes celests que s'observen en aquell moment. L'observatori es troba a 1300 m d'altitud sobre el nivell del mar, en una localització que gaudeix d'un cel amb excel·lents condicions de transparència i baix nivell de contaminació lumínica, ja que es tracta d'un dels llocs més foscos de tota la Comunitat Valenciana.

Centre Universitari Astronòmico d'ARas Pots unir-te a aquesta aventura Astronòmica visitant la nostra "Xarxa de càmeres", en l'enllaç que apareix a la part superior del web, a la zona grisa que serà el teu navegador. S'ha preparat un exhaustiu programa d'observació astronòmica que busca els objectes celests més atractius, i que en fa observacions diàries d'acord amb un horari establert.

Per consultar quins objectes seran observats cada dia i a quina hora, només cal que punxes en el navegador l'opció "Menú d'observació", on tens un calendari amb les observacions diàries previstes. Per descomptat, l'astronomia està molt condicionada per la meteorologia, per la qual cosa l'observació se suspendrà en cas de mal temps.

En l'apartat "Notícies" informem d'altres activitats que fem al voltant d'El cel al teu abast, com ara conferències, xarrades, exposicions o presentació de novetats. Hi ha disponible també un "Fòrum", en què pots deixar missatges i suggeriments i formular preguntes als astrònoms de l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València. Finalment, en "Activitats", proposem exercicis, activitats i passatemps perquè els faces amb nosaltres. Esperem despertar el teu interès per l'astronomia.

Benvingut a "El cel al teu abast"
Ministerio de Educación y Ciencia Año de la Ciencia 2007 Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología Observatori Astronòmic de la Universitat de València Universitat de València

Núm. de visites: Núm. de Visitas