
Nou article científic sobre recuperació de metà dissolt d'efluents anaerobis en col·laboració amb Global Omnium i finançat per IVACE+i i el Ministeri de Ciència i Innovació.
Investigadors del grup MATS i de l'empresa Global Omnium han publicat en obert recentment els resultats de la seua col·laboració científica en la revista Journal of Water Process Engineering, amb un article d'investigació aplicada titulat “Membrane contactor performance for the dissolved methane recovery from the liquid effluent of a desulphurisation reactor for biogas purification: Evaluation of operating conditions, fouling and cleaning strategies”. En este treball, fruit de la col·laboració en el marc del projecte AVI Biometà, finançat per l'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (IVACE +i), explorem la implementació de contactors de membrana a escala pilot per a la recuperació de metà dissolt de l'efluent d'un bioreactor de desulfuració biològica. Les nostres troballes llancen llum sobre les condicions operatives òptimes per a maximitzar l'eficiència de separació i sobre les estratègies de neteja per a mitigar el ensuciamiento de les membranes, la qual cosa podria tindre importants implicacions per a un procés rendible a gran escala.
Este treball ha rebut finançament sota el projecte BIOMETÀ (INNCAD/2022/2) de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE+i), i del projecte TED2021-131276A-I00 finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació (MCIN/AEI/10.13039/501100011033) i per la Unió Europea (NextGenerationEU/PRTR).
R. Jiménez-Robles, M. Izquierdo, V. Martínez-Soria, R. Hervás-Martínez, T. Montoya, F. Sempere. Membrane contactor performance for the dissolved methane recovery from the liquid effluent of a desulphurisation reactor for biogas purification: Evaluation of operating conditions, fouling and cleaning strategies. Journal of Water Process Engineering, 71,2025, 107210
