UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Dues empreses participants en programes UVemprén, entre les beneficiàries de les ajudes de suport a empreses innovadores VLC Startup del Parc Científic de la Universitat de València

  • 10 de febrer de 2022
Dues empreses participants en programes UVemprén, entre les beneficiàries de les ajudes de suport a empreses innovadores VLC Startup del Parc Científic de la Universitat de València

Ja s'ha fet pública la Resolució de la Fundació Parc Científic Universitat de València per la qual es concedeixen les ajudes de programa de suport a empreses innovadores VLC Startup 2021. Entre les empreses beneficiàries es troben dos projectes que han participat en programes organitzats per la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén).

El programa VLC Startup té com a objectiu concedir ajudes econòmiques i espais de treball en el PCUV a diferents empreses emergents. La convocatòria 2021 inclou dues modalitats, una modalitat «Laboratori», que concedeix una ajuda de 3.000 € i la cessió d'ús d'un espai de laboratori en el *ParcCientífic durant 12 mesos; i una modalitat «Llavorer», que atorga una ajuda de 1.500 € i la cessió d'ús d'un espai de treball en el Viver del PCUV durant 12 mesos. En aquesta última categoria, entre les sis empreses beneficiàries s'inclouen dues que van formar part de diferents programes organitzats per la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén).

Orbital EOS és una empresa nascuda al juny de 2019 com una spin-off de la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (SASEMAR), companyia d'àmplia experiència operacional en teledetecció aèria en la mar i una sòlida formació en anàlisi de dades, programació de programari i intel·ligència artificial. La companyia va ser fundada per tres alumnes del Màster de Teledetecció de la Universitat de València, amb l'objectiu d'usar la tecnologia espacial i la intel·ligència artificial per a millorar la consciència situacional sobre activitats clau en el domini marítim. El seu producte EOS Viewer és el primer sistema digital que proporciona detecció automàtica i caracterització d'abocaments d'hidrocarburs en entorns marins a escala global, amb una solució basada en la combinació d'observació de la terra i intel·ligència artificial, utilitzant imatges de satèl·lit disponibles d'ESA i NASA, per a aconseguir una vigilància marítima d'àmplia cobertura. Orbital EOS va ser reconeguda el mes d'octubre passat amb el tercer premi de la categoria STARTUP (dotat amb 3.000 €) del concurs 5UCV Startup, una iniciativa organitzada per la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén) en el marc del Campus de l'Emprenedoria Innovadora 5UCV subscrit entre la Universitat de València i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball #Llamp de la Generalitat Valenciana.

Per part seua, Miivo Mobility és una aplicació mòbil que centralitza en una sola interfície tots els bitllets de transport públic urbà, per a facilitar la mobilitat i evitar l'acumulació innecessària de targetes físiques. Aquest projecte, sota el nom de MyWay, va resultar guanyador del primer premi del concurs Ford Fund Smart Mobility Challenge, organitzat per la Universitat de València i Ford España, que es va resoldre el mes de maig passat de 2021 i que va premiar aquesta idea amb 12.500 €. Amb aquest nou reconeixement del programa VLC Startup, totes dues empreses tindran l'oportunitat de continuar desenvolupant-se i implementar-se com a idees de negoci viables.

La Resolució d'ajudes del programa VLC Startup es pot consultar en aquest enllaç.