UVemprénUniversitat de València Logo del portal

S'ha celebrat el I Seminari de start-ups en el Go Hub de Global Omnium

  • 19 de febrer de 2020
Estudiants participants en el Seminari Go Hub de Global Omnium

El Seminari d'Oportunitats dedicat a "companyies start-ups valencianes" es va celebrar el 13 de febrer en les instal·lacions del Go Hub, l'acceleradora promoguda per la companyia Global Omnium.

Els alumnes del Màster en Creació i Gestió d'Empreses Innovadores (EI) van ser rebuts per Patricia Pastor, directora general del Go Hub Open Innovation Hub, amfitriona de l'esdeveniment, i per Cynthia Martinez, office manager. Després de la benvinguda, Patricia Pastor va explicar l'activitat d'acceleració empresarial que desenvolupa el Go Hub, amb la seua prioritat cap a projectes i start-ups amb capacitat d'innovació disruptiva per a impulsar la transformació digital de la indústria. Les companyies impulsades des del Go Hub han de demostrar capacitat tecnològica per a propiciar la transformació del sector al qual apunten, des de la base de la digitalització. En poc més d'1 any des de la seua inauguració, el Go Hub ha acollit més de 20 start-ups guanyadores de convocatòries de reptes tecnològics marcats des de la pròpia acceleradora.

En el debat amb els alumnes, Patricia Pastor va destacar les capacitats clau per a emprendre en entorns tecnològics avançats i va nomenar alguns errors típics dels emprenedors com la necessitat de relacionar-se no sols online sinó “eixint fora de la cova”.

A continuació, van intervenir 3 CEOs de companyies situades en el Go Hub.

En primer lloc, Ricardo Gasperini, CEO de Somdata, va destacar la transició des d'una companyia de consultoria, rendible i en creixement, fins a la companyia actual, orientada al desenvolupament de productes propis en l'àmbit de l'anàlisi de dades amb intel·ligència artificial i machine learning. Ricardo va ressaltar que allò difícil en el seu sector és descobrir els problemes que la seua tecnologia d'analítica de dades pot solucionar i va presentar alguns dels projectes en els quals treballen i que confien siguen un gran èxit i els òbriguen les portes a clients de diferents sectors.

A continuació, Juan Peña, CEO d'Orbital EOS, companyia altament innovadora en el sector de les imatges per satèl·lit i que està orientant la seua activitat cap a l'observació, detecció i monitoratge de delictes mediambientals a partir d'imatges de satèl·lits de gran precisió. La seua tecnologia disruptiva els permet descobrir i visibilitzar en temps real abocaments il·legals d'hidrocarburs, fugides en els oceans. La seua entrada al Go Hub es va produir amb el projecte SAMS: Shoreline Automatic Monitoring System, amb un model de negoci de subscripció, estan aconseguint nous projectes i convèncer a grans clients a nivell internacional.

Finalment, Javier Cabañero, CEO de Dypsela, companyia a l'avantguarda tecnològica en realitat augmentada i realitat virtual, va ser seleccionada després de guanyar un repte amb finalitat didàctica per mitjà del seu projecte de llibre infantil amb realitat augmentada per a explicar el cicle de l'aigua. Després de portar avant diversos projectes, Javier Cabañero va destacar l'imminent llançament del seu projecte estrela, la seua aplicació Clon digital, que permet la visualització de mobles en realitat augmentada per mitjà d'un simple enllaç. Aquesta tecnologia facilita la interacció amb els clients de manera immediata i amb una precisió no coneguda fins ara.

La sessió va continuar amb un animat debat amb tots els intervinents, en el qual van fluir un bon nombre de preguntes per part dels alumnes del Màster EI.

Finalment, l'equip directiu del Go Hub va ensenyar l'espai Go Hub als alumnes, els qui van quedar impressionats per les instal·lacions i l'excel·lent ambient de treball.